Αρχείο

Αλβανικά επεκτατικά «παιχνίδια» βάζουν σε κίνδυνο τα Βαλκάνια

«Παιχνίδια πολέμου» εφαρμόζει ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα , σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στην βορειοατλαντική συμμαχία. Είναι ακριβώς τα ίδια  παιχνίδια που «παίζει» ο ίδιος Αλβανός πολιτικός, με τα χερσαία σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα. Ο αλβανικός παράγοντας «παροτρύνεται» από πολλά έξωθεν «κέντρα» αποφάσεων,  να δραστηριοποιηθεί στα Βαλκάνια , λόγω επικείμενης  αλλαγής των συνόρων.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τις δηλώσεις που πραγματοποίησε  ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σύμφωνα με τις οποίες «η Αλβανία θα εμποδίσει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», αν δεν εφαρμοστεί η Συμφωνία της Οχρίδας, ως μία έκπληξη από πλευράς της χώρας αυτής.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News , αναφέρει  ότι σήμερα η πΓΔΜ θα υποστεί έναν ακόμη αποκλεισμό στην πορεία της προς το ΝΑΤΟ, από  την Αλβανία αυτήν την φορά , εκτός από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα «μπλοκάρει» την ένταξη της  πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, λόγω διαμάχης  για το όνομα, ενώ η Αλβανία για την συμπεριφορά των Σκοπίων στους χιλιάδες Αλβανόφωνους της χώρας.  Οι δηλώσεις του Έντι Ράμα ήρθαν  λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στο Κουμάνοβο, όπου περίπου 10  Αλβανοί έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν .

Αλλά τι ακριβώς δήλωσε  ρητά ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους υπουργούς Εσωτερικών των χωρών της περιοχής:

« Στην Αλβανία, όλοι μας θέλουμε μια σταθερή ΠΓΔΜ και όχι  αποσταθεροποιημένη.  Μια δημοκρατική χώρα ανοικτή σε   όλους, που  θα πρέπει να είναι μέρος του ΝΑΤΟ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς την εγγύηση του πνεύματος  και του γράμματος  του νόμου και των αξιών, που διέπουν το ΝΑΤΟ. Η συμμαχία  δεν είναι  στρατιωτική λέσχη, αλλά μια συμμαχία  λαών και δημοκρατικών κρατών για την υπεράσπιση της ειρήνης και του δικαιώματος όλων των ανθρώπων να ζουν ελεύθεροι, και να προστατεύονται από την απειλή της τρομοκρατίας . Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η ΠΓΔΜ  δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ, χωρίς εγγύηση ως προς το πνεύμα και το γράμμα, της Συμφωνίας της Οχρίδας. Η ΠΓΔΜ πρέπει να είναι μια  χώρα  όπου οι ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να ταιριάζουν στο πνεύμα και τις  φιλοδοξίες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ »,  δήλωσε ο Ράμα, σύμφωνα με αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ο Ράμα « έχει πάρει φόρα-φόρα κατηφόρα» , που λέει και το άσμα. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο ίδιος ζητά  επίσης , να απελευθερωθούν οι 30 Αλβανοί μαχητές του UCK , που κρατούνται από την σκοπιανή αστυνομία. Εγκαλεί την Ελλάδα για τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με χάρτες δικής του εμπνεύσεως!! . Π.Χ  εμφανίζονται ,  οι νήσοι Οθωνοί χωρίς ΑΟΖ , ότι ακριβώς  κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο.  Επαναλαμβάνουμε  με δεδομένο  ότι  η ιστοσελίδα μας ήταν η πρώτη που ασχολήθηκε με το θέμα « αλβανικός επεκτατισμός»,τονίζοντας πάντα   ότι η Αλβανία αποτελεί το « δεξί χέρι» της Τουρκίας στα Βαλκάνια, στην νέα οθωμανική αυτοκρατορία που ονειρεύεται  η ελίτ του ΑΚΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ