Αρχείο

Τρείς χιλιάδες Πέρσες «αθάνατοι» εναντίον των φονιάδων του ISIS στην μάχη της Βαγδάτης

Από την εποχή των περσικών πολέμων με Βασιλιά των βασιλιάδων το Δαρείο η (Shahanshah, στα περσικά ), στην αχανή περσική αυτοκρατορία υπήρχε αυτό  το επίλεκτο σώμα των αποκαλούμενων « Αθανάτων». Αυτούς τους   μαχητές τους αντιμετώπισε με επιτυχία μόνο  ο Σπαρτιάτης Βασιλιάς Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Οι Πέρσες επίλεκτοι  έσπερναν τον πανικό και τον  φόβο από όπου και εάν  περνούσαν.

Σήμερα τους ονομάζουν λόγω  θρησκείας  οι Πέρσες ως « Φρουρούς της ιρανικής επανάστασης» IRGC, αλλά στην ουσία πρόκειται για το ίδιο στρατιωτικό σώμα, που το διέπουν οι ίδιες αρχές, ή ίδια εκπαίδευση και κυρίως το ίδιο  δόγμα. «Να μην αφήνει πίσω του αιχμαλώτους», σπέρνοντας τον πανικό και το τρόμο.

Αυτούς τους ίδιους  Πέρσες μαχητές,  στην « σύγχρονη έκδοση τους» βέβαια ,  θα αντιμετωπίσουν οι δολοφόνοι του ISIS  στην « μεγάλη μάχη του πολέμου» για την κατάκτηση της  Βαγδάτης.

Ενώ η μαύρη σημαία του ισλαμικού κράτους κυματίζει στην πόλη  Ραμάντι, μετά από μια μακρά αιματηρή μάχη, ο μεγαλύτερος φόβος  Ιρακινών και Αμερικανών είναι ότι οι ισλαμιστές μαχητές προετοιμάζονται να επιτεθούν στην πρωτεύουσα του Ιράκ, την  Βαγδάτη, η οποία απέχει μόλις 110 χιλιόμετρα μακριά.

irak

 

Η σπουδαιότητα της μάχης αυτής προσομοιάζεται με την  στρατηγική σημασία της  μάχης  της Μόσχας το 1941, όταν οι τεθωρακισμένες μεραρχίες του Στρατηγού Γκουντέριαν  βρήκαν « τοίχο» από τις δυνάμεις του Στρατάρχη Ζούκωφ, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας.

Σύμφωνα με διεθνείς αμυντικούς  εμπειρογνώμονες , σε περίπτωση που οι ισλαμιστές του ISIS,  καταφέρουν να διεισδύσουν στη Βαγδάτη, τότε θα συντελεστεί μία απίστευτη , τρομερή  και  αδιανόητη σφαγή ανθρώπων .

Σχετικά  με πληροφορίες από διάφορες «πηγές» της ιστοσελίδας , περίπου  3.000 Ιρανοί Σιίτες μαχητές συγκεντρώνονται στα ανατολικά της πόλης, από την οποία ετοιμάζεται μια αντεπίθεση άνευ προηγουμένου , η οποία θα υποστηρίζεται από το Ιράν με όλα τα μέσα .

Οι Ιρανοί Αγιατολάδες «δεν παίζουν» αυτή την δεδομένη στιγμή,  διότι τυχόν κατάκτηση της Βαγδάτης σημαίνει αυτόματα ότι το Ιράν  θα είναι ο επόμενος στόχος. Ιρανοί ανώτατοι αξιωματικοί βρίσκονται ήδη  στην Βαγδάτη για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά του πολέμου στην Συρία,  η Χεζμπολάχ « πήρε εντολή» από την Τεχεράνη να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση σε συνεργασία με τον Συριακό κυβερνητικό στρατό, «τοποθετώντας» τους ισλαμιστές «ανάμεσα σε δύο πυρά», αποκαλείται στρατιωτικά και ως  μέθοδο « της σφύρας και της άκμονος».     

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε ότι η απώλεια του Ραμάντι,  ήταν μια σημαντική ήττα  στην προσπάθεια να καταστρέψει τους μαχητές  του ISIS, οι οποίοι  σφαγίασαν πάνω από 500 άτομα, ενώ 25.000 Ιρακινοί πολίτες πήραν το δρόμο της προσφυγιάς ,  μεταδίδει  το πρακτορείο ειδήσεων  Oranews.

Σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο της μάχης ,  πολλά πτώματα βρίσκονται από την Κυριακή στους δρόμους της πόλης  άταφα, και υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης πολλών μολυσματικών ασθενειών .

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει κληθεί να παρέμβει γρήγορα για να αποφευχθεί άλλη μια ανθρωπιστική κρίση.

Παρά το γεγονός ότι υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, εξέφρασε την πεποίθηση  του ότι,  τα  ιρακινά στρατεύματα θα είναι σε θέση να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης, υπάρχει το δεδομένο ότι   ούτε οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αποτρέψουν την  πρόοδο των τρομοκρατών προς την ιρακινή πρωτεύουσα .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, εφόσον οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία δεν εμπλέκονται ενεργά σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του ισλαμικού στρατού, τότε ο βάρος πέφτει στους «ώμους», του Ιράν της Συρίας και του Ιράκ.  Εάν δεν « σταματήσουν» και αυτοί τους φονιάδες του ισλαμικού στρατού, κινδυνεύει εκτός από την Μέση Ανατολή και η Ευρώπη με την πατρίδα μας και τα Βαλκάνια να αποτελούν τον επόμενο στόχο. Ήδη  στην Βοσνία οι ουαχαμπιστές «ετοιμάζονται» μαζί με τους Αλβανούς του UCK ,  και εμείς «ασχολούμεθα» εάν θα πάρουμε το δάνειο,  και η ΕΕ,  εάν θα μας το δώσει και με ποιους όρους.

Οι ισλαμιστές του ISIS, υπενθυμίζουμε στην ιστοσελίδα μας ότι προσομοιάζονται ακριβώς με τις ορδές του Αττίλα πριν από πολλά χρόνια, οι οποίες είχαν ονομαστεί  και ως η « μάστιγα του Θεού».

Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RGRWuhrh8Rg&w=600

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7pEZcCJIKkg&w=600

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ