Αρχείο

ΦΡΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ «ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ» ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΝ , ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ...!!!

Σύμφωνα με τους νέους "κανόνες"του 2012 που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΚΡΙΘΕΙ από το "Υπουργείο Παιδείας", ιδού πώς θα...μαθαίνουν να γράφουν τα ελληνόπουλα της πέμπτης και έκτης δημοτικού έχουν αφαιρέσει το μάθημα γραμματικής από την παιδείας μας Το μικρό αυτό παράδειγμα - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ θα έπρεπε να έχει ήδη ξεσηκώσει όσους (λένε ότι) ενδιαφέρονται για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας αλλά και των παιδιών μας! Ελληνίδες Μητέρες σώστε τα τα παιδιά σας ζητήσατε το μάθημα γραμματικής !!!!

Την ώρα που οι πάντες αναγνωρίζουν στα λόγια ότι η Παιδεία αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας, στην πράξη κάνουν ότι μπορούν για να την απαξιώσουν. Με μια απίστευτη βιασύνη και επιπολαιότητα, η κυβέρνηση έρχεται χωρίς διάλογο, χωρίς στοιχειώδη συναίνεση να κατεδαφίσει μια σειρά μεταρρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, για πρώτη φορά μάλιστα με ευρύτατη κοινοβουλευτική στήριξη.

Αλλαγές που δεν πρόλαβαν καλά - καλά να εφαρμοστούν και να αξιολογηθούν, ανατρέπονται για να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς της δεκαετίας του '80, που όταν εφαρμόστηκε μπορεί να λειτούργησε προωθητικά, αλλά σήμερα μετά την εμπειρία δεκαετιών έχει αποδειχθεί ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό.

Χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς διάλογο θεσμοί όπως τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία που αποδεδειγμένα ήταν επιτυχημένοι ανατρέπονται γιατί δεν ταιριάζουν με τις ιδεοληψίες των υπουργών που προΐστανται στην παιδεία. Το ίδιο και με τα Συμβούλια των πανεπιστημίων και το καθεστώς εκλογής των πρυτάνεων, για να ξαναγυρίσουμε στην κομματοκρατία, που τόσα δεινά έχει σωρεύσει στο χώρο της εκπαίδευσης τις τελευταίες δεκαετίες. Διαγράφεται παντελώς η διεθνής εμπειρία, ενώ καταργείται ακόμα και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, για να επιστρέψουμε στο καθεστώς, όπου οι οργανωμένες μειοψηφίες θα μπορούν να επιβάλλουν τη θέληση τους.

Αντί η κυβέρνηση να αναζητήσει τι συμβαίνει στα καλύτερα ξένα πανεπιστήμια, αντί να ακούσει τη γνώμη δεκάδων Ελλήνων επιστημόνων που διδάσκουν σε κορυφαία πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, επιλέγει να υιοθετήσει ότι πιο αναχρονιστικό, ότι πιο αποτυχημένο μοντέλο έχει υπάρξει για να ...αλλάξει την Παιδεία.

Με διαδικασίες εξπρές, χωρίς κανένα περιθώριο διαλόγου, παρά την αντίθεση σημαντικότατου τμήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της κοινής γνώμης όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση και οι υπουργοί Παιδείας προσωπικά, αντί να λύσουν προβλήματα, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα. Όσο υπάρχει χρόνος ακόμα, αν υπάρχουν κάποιοι εχέφρονες στην κυβέρνηση και στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ας βάλουν φρένο στα σχέδια κατεδάφισης...

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ