Αρχείο

Ἡ Ἐθνικὴ Τράπεζα ΔΕΝ εἶναι ἑλληνική!

e1bca1-e1bc90ceb8cebdceb9cebae1bdb4-cf84cf81e1bdb1cf80ceb5ceb6ceb1-ceb4ceb5cebd-ceb5e1bcb6cebdceb1ceb9-e1bc91cebbcebbceb7cebdceb9ceba«…«σκοτώνουμε» τον μύθο ότι η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος αντιπροσωπεύουν ελληνικά συμφέροντα. Πρόκειται για δύο Ανώνυμες Εταιρείες με στόχο το κέρδος, εκπροσωπώντας ξένα επενδυτικά κεφάλαια.…»

Του Ελευθέριου Ρήνου
Ανέβηκε το πρώτο βίντεο από το video blog, που θα μας συντροφεύσει μέχρι το ντοκιμαντέρ για την Τράπεζα Ανατολής. Στο video blog θα αναφερθούμε στην συγχώνευσή της με την Εθνική Τράπεζα και τις δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στους μετόχους της Τραπέζης Ανατολής και την ΕΤΕ.
Στο πρώτο βίντεο βάζουμε τις βάσεις για το video blog και «σκοτώνουμε» τον μύθο ότι η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος αντιπροσωπεύουν ελληνικά συμφέροντα. Πρόκειται για δύο Ανώνυμες Εταιρείες με στόχο το κέρδος, εκπροσωπώντας ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
Αρκετά από τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο βίντεο, τόσο για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα την εποχή της συγχωνεύσεως της Τραπέζης Ανατολής, όσο και για την Εθνική Τράπεζα, προέρχονται από παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο «Η Τράπεζα Ανατολής και το περιβάλλον της συγχωνεύσεως».
Τέλος, η σελίδα του Wikipedia στην οποία η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι την πλειοψηφία των μετοχών κατά την ίδρυση της είχαν οι Rothschild βρίσκεται εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=qfwccmKgbZs&w=500

filonoi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ