Απόψεις

Πατρίδα ηλίθιοι δεν είναι τα ντουβάρια

Της Μελίνας Κονταξή

Οι ψευτοανθρωπιστές, τα δεκανίκια των ιμπεριαλιστών, που υποτιμούν τόσο τον άνθρωπο, που τον θεωρούν σχεδόν ζώο, που θέλει μόνο να φάει και να κοιμηθεί, γέμισαν τις οθόνες με γκρεμισμένα σπίτια Συριακών πόλεων, για να μας δείξουν γιατί δεν έμειναν - κατ' αυτούς- στην Συρία, αυτοί που είναι ή δηλώνουν Σύριοι.

Το ότι βάζουν όλους τους Σύριους σε ένα τσουβάλι διόλου περίεργο.

Ίδιοι οι Ασσύριοι, που φοβήθηκαν όταν η Ίσις επιτέθηκε στο Τελ Αμπιάντ και έφυγαν μόλις ο YPG ελευθέρωσε την πόλη. Καταδικαστέο αλλά και δικαιολογημένο το παράπονο φίλου που έχασε δικούς του ανθρώπους εκεί. Καταδικαστέο αλλά ανθρώπινο, δε γεννήθηκαν όλοι ήρωες.

Ίδιοι οι Σουνίτες Άραβες που στην πλειοψηφία τους πήγαν με την Ίσις, ίδιοι οι Κούρδοι της Συρίας, ίδιοι οι Χαλδαίοι με τους ισλαμοφασίστες.

Οι άνθρωποι, για τους ψευτοανθρωπιστές και τους ιμπεριαλιστές είναι ακριβώς το ίδιο… μάζα.

Μάζα, που οι ιμπεριαλιστές την θέλουν για φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς σύνορα, γιατί αν δεν υπάρχουν σύνορα, ιδιοκτήτες λαοί, οι πολυεθνικές μπορούν να λεηλατούν άνετα τις πατρίδες τους, με αντάλλαγμα ένα όρθιο ντουβάρι και ένα ξεκοροκόμματο για τους φθηνούς σκλάβους.

Κι επειδή αν δοκιμάσουν να το κάνουν οι ίδιες απευθείας, οι λαοί θα ενωθούν για να υπερασπιστούν τη γη τους, βρήκαν συνειδητούς ή ασυνείδητους συνεργούς… τις ΜΚΟ.

Δεν ξεχνάμε ότι ο Ρήγκαν ίδρυσε την Διεθνή Δωρεά για την Δημοκρατία για να κάνει ότι δεν μπορούσε η CIA.

Κάθε χρόνο η συγκεκριμένη οργάνωση δίνει εκατοντάδες επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ. Ένα μόνο παράδειγμα για το πως ξεκίνησαν οι ΜΚΟ. Οι ανθρωπιστές αδιαφορούν για την πραγματικότητα η δεν εξαργυρώνεται και με ένα ιδεολόγημα που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ γιατί έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση.

Έχουν φέρει τον μεσαίωνα αφεντάδων και σκλάβων πολύ κοντά. Με μια κουβέρτα κι ένα σάντουιτς σε αθώους και σε ενόχους νομίζουν ότι νομιμοποιούνται να μιλάνε για ξένες πατρίδες.

Ικετεύουν τα πραγματικά θύματα, όπως οι Γιεζίντι, που η Τουρκική αστυνομία τους έσπασε στο ξύλο όταν προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για την Ευρώπη.

Μέχρι και το φαγητό τους έκοψαν σε στρατόπεδο προσφύγων στην Τουρκία.

«Για όποιον ενδιαφέρεται» έλεγε η ανακοίνωση τους, που ανέφερε την διακοπή διανομής φαγητού. Τόσο μόνα είναι τα πραγματικά θύματα.

Φωνάζουν για βοήθεια οι Κούρδοι που πολεμάνε τους ισλαμοφασίστες στην Συρία. Βοήθεια για να μην χρειάζεται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν τους τόπους τους. Αδιαφορούν όμως οι ανθρωπιστές, δεν εξυπηρετούν βλέπεις τα πραγματικά θύματα και οι αγωνιστές την ιδεοληψία τους ή τα συμφέροντα τους.

Για το τι είναι πατρίδα, θα μπορούσα να αναφέρω τι είπε ο Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ… πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνει, εμείς δεν προσκυνούμε…

ή τους νεκρούς από την πείνα του 41-42 που έφτασαν μέχρι και τους 300 με 400 την ημέρα αλλά δεν έκαναν τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να την χαρίσουν στους ναζί.

Επειδή κάποιοι άσχετοι, και με την Συρία και με τον ανθρωπισμό, νομίζουν ότι με την φιλανθρωπία των μεγαλοαστών στην οποία επιδίδονται -γιατί αυτό κάνουν ουσιαστικά- μπορούν να μιλάνε και να χαρίζουν ξένες πατρίδες, ας δούμε τι θεωρούν οι ίδιοι οι Σύριοι πατρίδα…

Πουλάω την ζωή μου σήμερα για το ψωμί του αύριο… τραγουδούσε μαχητής του YPG.

Η ηλικία μου είναι προχωρημένη αλλά ήθελα να είμαι δίπλα στην νεολαία, τις γυναίκες και αυτούς που πολεμάνε για την ελευθερία της χώρας… λέει 66χρονη Σύρια, Αραβικής καταγωγής, που υπηρετεί στα σημεία ελέγχου της Ροτζάβα.

Οι μάνες στην Ροτζάβα μαγειρεύουν για τα παιδιά τους που πολεμάνε τους ισλαμοφασίστες και προστατεύουν όλες τις μειονότητες της Συρίας.

Η πόλη μας χρειάζεται περισσότερο απ ότι πριν τον πόλεμο... πρέπει να πολεμήσουμε τον τρόμο και να τον νικήσουμε με τις περιορισμένες μας δυνατότητες… τα παιδιά στο Κομπάνι έχουν ανάγκη από δασκάλους σαν εμένα… αναφέρει ο 30χρονος δάσκαλος που παντρεύτηκε πρόσφατα στο κατεστραμμένο αλλά αιώνιο σύμβολο της αντίστασης εναντίον του φασισμού, Κομπάνι.

13 φορές πυροβολήθηκε ένας διοικητής του ΥPG στο Κομπάνι και δεν εγκατάλειψε την θέση του…

Αυτοί είναι μόνο κάποιοι από αυτούς που έμειναν πίσω και παλεύουν.

Ντροπή σας ψευτοανθρωπιστές που τολμάτε και μιλάτε εσείς για την πατρίδα αυτών των ανθρώπων.

freepen.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ