Ένοπλες Συρράξεις

Οργή αξιωματούχων του LNA: "Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στην Τρίπολη" - Έτοιμοι για στρατιωτική παρέμβαση & οι Αιγύπτιοι

Πυρ και μανία είναι ο λιβυκός εθνικός στρατός και οι περισσότερες φυλές στην χώρα, από τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων των Χ.Χαφτάρ και Σαράζ στη Μόσχα.

Ο πολιτικός σύμβουλος του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης Fadel Al-Theeb δήλωσε ότι η επιστροφή στον πόλεμο είναι μια πιθανότητα που υπάρχει έντονα, εκτός και αν οι διαπραγματεύσεις πετύχουν τους στόχους.

Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Γενικής Διοίκησης των Λιβυκών Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνθηκε σε όλους τους Λίβυους αναφέροντας σε συνέντευξη Τύπου σήμερα τη Δευτέρα ότι:

«Σκοπεύουμε να απελευθερώσουμε ολόκληρο το έδαφος της Λιβύης από τις πολιτοφυλακές και τις τρομοκρατικές ομάδες και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο στρατός σας είναι παρών σχεδόν σε όλες τις θέσεις στην πρωτεύουσα Τρίπολη και δεν πρόκειται να αποσυρθεί ούτε βήμα".

https://twitter.com/EgyArmySpox/status/1216720129259712514

https://twitter.com/EgyArmySpox/status/1216712126452129792

Την ίδια στιγμή, σε “αναμμένα κάρβουνα” κάθεται ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η οποία απέδειξε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα που γίνονται στη γειτονική Λιβύη, όπου οι δυνάμεις του Χαφτάρ πολεμούν ενάντια στην αποκαλούμενη «κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ δήλωσε πριν λίγο για την μεγάλη στρατιωτική άσκηση που συνεχίζεται: "Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί διάφορες αποστολές μάχης σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις, οι δυνάμεις στη δυτική στρατιωτική περιοχή εκτελούν τα καθήκοντά τους κατά μήκος των δυτικών συνόρων και των ακτών της Μεσογείου".

Οι Αιγύπτιοι αναμένεται να λάβουν την πιο ενεργό δράση εάν η Τουρκία προσπαθήσει σοβαρά να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση”, αναφέρουν καλά ενημερωμένα ρωσικά ΜΜΕ.

"Δεδομένων όλων των παραγόντων, ο αιγυπτιακός στρατός θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ήττα στους Τούρκους. Ως εκ τούτου, η ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης μπορεί να θεωρηθεί ως η καλύτερη επιλογή.

Τα δύο μέρη θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες", τονίζουν ανώνυμες ρωσικές πηγές.

Οι Ρώσοι εδώ και μέρες παλεύουν να επιτύχουν μια “συμφωνία” ανάμεσα σε Τουρκία και Αίγυπτο ουσιαστικά, (αυτό τους ενδιαφέρει διότι είναι πελάτες της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας και οι δύο χώρες), εμφανιζόμενοι ως “διαμεσολαβητές στην Α.Μεσόγειο, από την οποία απουσιάζουν” επιδεικτικά οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Πολλοί επίσης μιλούν σήμερα, για ρωσολαγνεία κάποιας μερίδας της ελληνικής κοινής γνώμης, προβάλλοντας ορθώς την αρνητική στάση των Ρώσων έναντι των ελληνικών θέσεων για διάφορους και πολλαπλούς λόγους.

Οι ίδιοι όμως, δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι, η Μόσχα κάνει ουσιαστικά κουμάντο στη Συρία, στη Λιβύη, έχει καλές σχέσεις με την Αίγυπτο και την Τουρκία, ενώ ρωσικά πολεμικά πλοία σουλατσάρουν κατά το δοκούν στην Α.Μεσόγειο, φέρνoντας οσονούπω στην περιοχή και τους Κινέζους.

Αυτό ονομάζεται ισχυρή προβολή ρωσικής ισχύος και είναι πραγματική, ειδικά μετά και την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στη Μόσχα για την Λιβύη παρουσία και των δύο πλευρών. Oι μεγάλες δυτικές δυνάμεις που είναι;

https://youtu.be/ywpT-qAPgSc

https://youtu.be/mOfaXHoYAtM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...