Κοινωνία

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Γιατί οι συλληφθέντες στο Κουκάκι κατηγορούνται με πλημμελήματα

Απαντήσεις στις επικρίσεις των αστυνομικών υπαλλήλων, σχετικά με τον πλημμεληματικό χαρακτήρα των κατηγοριών που ασκήθηκαν εις βάρος των 20 συλληφθέντων στο Κουκάκι, δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εξηγήσεις για τον πλημμεληματικό χαρακτήρα των κατηγοριών που ασκήθηκαν εις βάρος των 20 συλληφθέντων στο Κουκάκι

Απαντήσεις στις επικρίσεις των αστυνομικών υπαλλήλων, σχετικά με τον πλημμεληματικό χαρακτήρα των κατηγοριών που ασκήθηκαν εις βάρος των 20 συλληφθέντων στο Κουκάκι, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η οποία υπογράφεται από τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας, η σχετική ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν «αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης».

Υπενθύμισε δε, ότι «μόνο αρμόδιο όργανο για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο, όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των επεισοδίων, τα οποία έλαβαν χώρα το Σάββατο, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά 21 ατόμων, εκ των οποίων οι 20 παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι δίκες των συλληφθέντων, βέβαια, αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.

Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας διερωτήθηκε «αν αυτό δεν είναι απόπειρα δολοφονίας, τότε τι είναι».

Υπενθύμισε δε, ότι «στα πλάνα (σ.σ. που δημοσιεύθηκαν) ένας άνθρωπος από τον πρώτο όροφο εμφανίζεται να εκσφενδονίζει τσιμεντόλιθο που ζύγιζε εννέα κιλά, στο κεφάλι ενός αστυνομικού».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ομάδες αντεξουσιαστών ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αλληλέγγυοι, οι οποίοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές αρχές μάλιστα, προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Τα συγκεκριμένα κτίρια - στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου - είχαν εκκενωθεί από την Ελληνική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, είχε ξεσπάσει πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τις καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και αστυνομική αυθαιρεσία.

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...