Ελληνοτουρκικά

Tageszeitung: "Πραξικόπημα" η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη! - Υπάρχει πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης

Η ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και η συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη απασχόλησαν και τον γερμανικό Τύπο. Που μάλιστα χαρακτηρίζει το «μνημόνιο» που εξαφανίζει ελληνικά νησιά «πραξικόπημα».

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Tageszeitung, αναφέρεται ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υπάρχει απειλή «ένοπλης σύγκρουσης». «Μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, υπάρχει η απειλή ένοπλης σύγκρουσης» γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Μετά τις ενέργειες της Τουρκίας για αναζήτηση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως παρατηρεί η TAZ, «η Τουρκία τώρα διέπραξε ένα πραγματικό πραξικόπημα και διαπραγματεύθηκε με την αδύναμη, αλλά αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση της Τρίπολης μια κοινή αποκλειστική οικονομική ζώνη που απλώνεται στη Μεσόγειο. Επεκτείνεται μεταξύ της Κρήτης στα δυτικά, της Κύπρου στα ανατολικά, τις τουρκικές ακτές στα βόρεια και στα λιβυκά παράλια στα νοτιοδυτικά. Ο Ερντογάν θέλει να σπάσει την απομόνωση της Τουρκίας στη Μεσόγειο και κυρίως να σταματήσει τα ελληνικά σχέδια, τα οποία διεκδικούν την περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης».

Η ΤΑΖ στη συνέχεια παρατηρεί αναφορικά με το πώς παρουσιάζεται το όλο θέμα στα τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ: «Ενώ στην τουρκική δημόσια σφαίρα πρόκειται για ένα θέμα μεταξύ άλλων, στα ελληνικά μέσα είναι το κυρίαρχο θέμα. Οι μνήμες πάνε πίσω στη δεκαετία του 80, όταν σε διαμάχη για τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο έφτασαν τις δύο χώρες σχεδόν στα πρόθυρα μια ανοιχτής πολεμικής σύρραξης».

Τέλος η TAZ αναφέρεται και στην Κύπρο, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παρατηρώντας όμως ότι «πιο αρμόδιο θα ήταν ίσως το Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...