Αθλητισμός

H Ευρωλίγκα τους φέρνει αντιμέτωπους: Απόψε το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων αντιπάλων» της φετινής σεζόν, της πιο περίεργης των τελευταίων δεκαετιών για το ελληνικό μπάσκετ μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, άργησε, αλλά ήρθε και γίνεται απόψε (21:30) στο ΟΑΚΑ!

Οι δύο «αιώνιοι» -ο Παναθηναϊκός και η ομάδα του Πειραιά- συναντιούνται τη φετινή αγωνιστική χρονιά μόνο για την Ευρωλίγκα, ενώ το βράδυ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά από τις 13 του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποχώρησαν μετά το πρώτο ημίχρονο (σκορ 40-25 για τους «πράσινους») του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, που είχε γίνει πάλι στο ΟΑΚΑ.

Συνεπώς, η αποψινή αναμέτρηση, που συγκεντρώνει τα βλέμματα της μπασκετικής Ευρώπης, για την 12η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, έχει πολλές ιδιαιτερότητες και κυρίως είναι «μάχη» γοήτρου μετά το έντονο κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε τους προηγούμενους δέκα μήνες.

Γι’ αυτό και η διοίκηση και οι παίκτες του Παναθηναϊκού με συνεχή μηνύματά τους όλες τις προηγούμενες ημέρες ζήτησαν από τους φίλους των «πρασίνων» να προσέξουν τη συμπεριφορά τους και να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας μόνο με τη φωνή τους.

Για να μη ρίξει… λάδι στη φωτιά, επίσης, η διοίκηση του Παναθηναϊκού απέφυγε να σχολιάσει τον ορισμό στο ντέρμπι του Ιταλού διαιτητή Λαμόνικα, από τον οποίο έχει παράπονα για «σφυρίγματά» του στο παρελθόν. Μαζί με τον Λαμόνικα θα «σφυρίξουν», ακόμη, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ και ο Ισπανός Κάρλος Περούγκα.

Στο πλαίσιο της αποφυγής ενδεχόμενων επεισοδίων ήταν και η τοποθέτηση του Ρικ Πιτίνο, προπονητή των «πρασίνων»: «Ο κόσμος θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά παράλληλα πρέπει να δείξει σεβασμό στον Ολυμπιακό και σε όλους αυτούς που θα βρεθούν στο παρκέ».

Ο Αμερικανός κόουτς θα βρεθεί αντίπαλος με τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Αντώνη Κόνιαρη, που ουσιαστικά ζήτησαν την απομάκρυνσή του από την εθνική ομάδα προκειμένου να αγωνιστούν στο Προολυμπιακό τουρνουά. «Το καλοκαίρι δεν έχει να κάνει με το πράσινο, με το κόκκινο, έχει να κάνει με το γαλανόλευκο και την Ελλάδα», τόνισε ο Πιτίνο.

Οι «πράσινοι», πέρα από το γόητρο, θέλουν απόψε να πετύχουν την τέταρτη σερί και όγδοη συνολικά νίκη τους στην Ευρωλίγκα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. «Εάν παίξουμε καλή άμυνα, θα νικήσουμε», επισήμανε ο Νεοϋορκέζος κόουτς του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός έχει «σύμμαχό» του την παράδοση στα ευρωπαϊκά ντέρμπι των «αιωνίων» (έχει επικρατήσει στα 10 από τα 15) και επιστρέφει στο ΟΑΚΑ με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επιβλητική εντός έδρας νίκη -πέμπτη για την Ευρωλίγκα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς- επί της Αρμάνι Μιλάνο.

«Ο Καλάθης είναι παίκτης-κλειδί», υπογράμμισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Κεστούτις Κεμζούρα, προσθέτοντας: «Δημιουργεί και σκοράρει. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Οπότε, αν τον περιορίσουμε, θα έχουμε καλές πιθανότητες».

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του προερχόμενου από τραυματισμό στον προσαγωγό Αμερικανού σέντερ του Ολυμπιακού Ουίλι Ριντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...