Κόσμος

Brexit: Η Συμφωνία Αποχώρησης το πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία στη νέα βρετανική Βουλή

Την Πέμπτη επανέρχεται σε κανονική λειτουργία το βρετανικό Κοινοβούλιο, μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, που ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή τον Μπόρις Τζόνσον. Ωστόσο σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός θα απευθυνθεί για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στους νέους βουλευτές των Συντηρητικών, στο Ουεσμίνστερ.

Πολλοί από τους 109 νέους βουλευτές των Τόρις εξελέγησαν σε περιοχές που θεωρούνταν ακλόνητα προπύργια των Εργατικών, χαρίζοντας έτσι και τη νίκη στο κόμμα τους.

Η πρώτη τους δουλειά θα είναι να ψηφίσουν τη Συμφωνία Αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, την οποία, σύμφωνα με το BBC, ο Τζόνσον έχει σκοπό να φέρει στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα.

Αναμένεται επίσης να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου.

Επισήμως, η βασίλισσα θα ανοίξει τη Βουλή την Πέμπτη, με την παρουσίαση του νομοθετικού προγράμματος της κυβέρνησης.

Πιστεύεται πως η Συμφωνία Αποχώρησης μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία ακόμα και την Παρασκευή.

«Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως έχουμε την ευθύνη να κινηθούμε προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και πρέπει να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του λαού ολοκληρώνοντας το Brexit» δήλωσε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ. «Γι' αυτό το πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία θα είναι η Συμφωνία Αποχώρησης».

Με την ευρεία πλειοψηφία που διαθέτουν πλέον οι Συντηρητικοί, το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει εγκαίρως από το Κοινοβούλιο ούτως ώστε και ο Τζόνσον να τηρήσει τη δέσμευσή του για αποχώρηση από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...