Μέση Ανατολή

Aνταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Σε ανταλλαγή κρατουμένων προχώρησαν Ουάσιγκτον και Τεχεράνη. Σινο-αμερικανός ερευνητής, που είχε καταδικασθεί για κατασκοπεία στο Ιράν, πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ιρανού επιστήμονα που κρατείται στις ΗΠΑ.

Ο Σιγιούε Γουάν είχε συλληφθεί στο Ιράν το 2016 με τις κατηγορίες «συνεργασίας με ξένες κυβερνήσεις». Ο Μασούντι Σολεϊμάνι, ειδικός στην τεχνολογία βλαστοκυττάρων, είχε συλληφθεί πέρυσι στο αεροδρόμιο του Σικάγου και είχε κατηγορηθεί για απόπειρα εξαγωγής βιολογικού υλικού στο Ιράν.

Και οι δύο άνδρες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που ο καθηγητής Μασούντ Σολεϊμάνι και ο κ. Σιγιούε Γουάγκ θα ενωθούν σύντομα με τις οικογένειές τους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «η απελευθέρωση Αμερικανών που κρατούνταν αιχμάλωτοι είναι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνησή μου και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να φέρουμε στην πατρίδα όλους τους πολίτες μας που αδίκως κρατούνται στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...