Αθλητισμός

«Χρυσή» πρόταση: Σε αυτόν προσφέρει ο Μαρινάκης πάνω από 1.000.000 ευρώ!

Ολυμπιακός: Είναι κοινό μυστικό στις διεθνείς αγορές. Και όχι μόνο δηλαδή. Το λέει και ο λαός μας: τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι. Στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν βγάλει στη βιτρίνα "προϊόντα"όπως οι Σεμέδο, Ποντένσε, Τσιμίκας και Σα, ωστόσο αυτός που πάντα, ανεξαρτήτως που παίζουν και με ποιον αντίπαλο οι Eρυθρόλευκοι έχει συγκεκριμένο target group και λαμβάνει θετικά reports είναι ο Γκιλιέρμε.

Σχεδόν ποτέ βέβαια αυτό δεν φτάνει στα πρωτοσέλιδα. Καλά καλά ούτε στις "βούλες" του ρεπορτάζ. Εδώ το καλοκαίρι, πλουσιοπάροχη πρόταση από την πατρίδα του Βραζιλιάνου για τον επαναπατρισμό του και δεν προβλήθηκε όσο έπρεπε. Το "κακό" για τον 28χρονο μέσο είναι πως έχει ήδη θητεύσει σε καμπιονάτο και Πριμέρα. Και δεν… ξεχώρισε για να τα λέμε όλα. Δεν απογοήτευσε σε καμία περίπτωση, δεν έκανε όμως και τη διαφορά προκειμένου να εξελιχθεί εκεί, σε ένα από αυτά τα προηγμένα πρωταθλήματα.

Το δεύτερο είναι η ηλικία του. Δεν είναι... συνταξιούχος, αλλά σε σχέση με τους "βιτρινάτους" του Ολυμπιακού δεν βρίσκεται στην πρώτη νιότη. Ο ίδιος, κατά καιρούς μιλώντας σε συμπατριώτες του δεν έχει κρύψει πως στο τέλος της καριέρας του θα επιστρέψει στη Βραζιλία. Το ξεκαθαρίζει όμως λέγοντας πως δεν το βλέπει πριν το επόμενο καλό του συμβόλαιο.

Και εδώ είναι που φαίνεται πως παρεμβαίνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχουν αποδείξει πως έχουν αισθητήριο της αγοράς. Το αγωνιστικό άλλωστε είναι προφανές από την παρουσία του Γκιλιέρμε στο γήπεδο και το πόσο καταλυτικός είναι στην εικόνα της ομάδας.

Σημερινά δημοσιεύματα λοιπόν θέλουν τους Πειραιώτες να έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου. Αυτό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021 και στον Ολυμπιακό, προφανώς δεν θέλουν να ρισκάρουν ένα νέο σίριαλ α λα Φορτούνη του περασμένου καλοκαιριού, ούτε και προφανώς να φτάσουν στο επόμενο πιεσμένοι από το στάτους του Βραζιλιάνου.

Ο παίκτης, δεδομένα, περνάει καλά στην Ελλάδα. Έχει βρει τον εαυτό του στους Eρυθρόλευκους, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και γνωρίζει πως αν το... θελήσει μπορεί εύκολα να βρει ομάδες που θα καταθέσουν προτάσεις γι’ αυτόν.

Ο Ολυμπιακός του προσφέρει καλά χρήματα (περίπου 700.000 ευρώ ετησίως) και για να τον δελεάσει να παραμείνει οι πληροφορίες θέλουν να του καταθέτει πρόταση που θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, μετατρέποντας τον έτσι και μισθολογικά σε έναν από τους σημαντικότερους της ομάδας.

Διάθεση, εκατέρωθεν, υπάρχει για ανανέωση συμβολαίου. Βιασύνη, όχι, αφού προφανώς η κίνηση του Ολυμπιακού είναι προληπτική, να προλάβει ενδεχόμενες καταστάσεις που θα δυσκολευτεί να ελέγξει (όπως τώρα). Και το παρελθόν έχει δείξει πως τουλάχιστον αυτούς που πραγματικά θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ τους οι Eρυθρόλευκοι, έχουν τον τρόπο να τους κρατάνε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...