Κύπρος

Χριστοδουλίδης: Επαφές με διπλωμάτες της Λιβύης μετά τη συμφωνία Τρίπολης-Άγκυρας (βίντεο)


Νέα συνάντηση με τον επιτετραμμένο της Λιβύης στην Κύπρο θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση αφού η Λευκωσία ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο του μνημονίου που υπέγραψαν Τουρκία-Λιβύη θα αποφασίσει στη συνέχεια κατά πόσο θα αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης να αποστείλει ομάδα διπλωματών στην Κύπρο για να συζητηθεί το θέμα του μνημονίου οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Τουρκίας-Λιβύης.

«Η ενέργεια της Τουρκίας δείχνει ότι η αναθεωρητική πολιτική της δεν στρέφεται αποκλειστικά ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια πολιτική που επηρεάζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των κρατών της περιοχής και ότι αυτό το μνημόνιο δεν στηρίζεται σε καμία νομική βάση», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης λέγοντας ότι το άλλο «στρατόπεδο» της μοιρασμένης Λιβύης, έχει δημόσια προχωρήσει σε δήλωση ότι δεν αναγνωρίζει κανένα από τα δύο μνημόνια που υπεγράφησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι γίνονται βήματα προς πολλές κατευθύνσεις τόσο από τη Λευκωσία όσο και από την Αθήνα αλλά και το Κάιρο. Συζητήσεις γίνονται και σε ομάδες εργασίας της ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης πως το μνημόνιο αυτό το εκμαίευσε από την Λιβύη ως αντάλλαγμα στην στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει στη χώρα σε μια εποχή που της έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων, το οποίο με παραδοχή της ίδιας της Άγκυρας έχει παραβιαστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ