Εσωτερική Ασφάλεια

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι εξωτερικοί φρουροί καταδικάζουν την "άνανδρη επίθεση" κατά του διοικητή τους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης καταγγέλλει την επίθεση κατά του διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ κάνει λόγο και για «άνανδρη επίθεση».

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης ο διοικητής της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού ήταν ανάμεσα στους στόχους επίθεσης με εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«..Ποτέ δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους, πάντα με τις αποφάσεις τους έχει να κάνει… Απότοκοι ως άνθρωποι αλλά και ως υπηρεσία της πρωτοφανούς επίδειξης όχι δύναμης αλλά πανικού, στον οποίο δείχνουν πλέον να βρίσκονται κακοποιά στοιχεία και οι συν αυτώ ακόλουθοι τους, χαρακτηρίζουμε, καταδικάζοντας την απερίφραστα, τουλάχιστον άνανδρη και ανήθικη την προσπάθεια εκφοβισμού του διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κ. Β.Γ., ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει.

Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς από την ελληνική πολιτεία γενικότερα, όσο και από την υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς ειδικότερα, με νομοθετικές αποφάσεις όπως την ανάληψη του ελέγχου εισόδου επισκεπτών και αντικειμένων των κεντρικών πυλών μεγάλων Καταστημάτων Κράτησης καθώς και την παράλληλη σύσταση της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.), ιδιαίτερα στο Κατάστημα του Κορυδαλλού, έφερε πολύ καλά αποτελέσματα στον περιορισμό των φαινομένων παραβατικότητας και ασυδοσίας εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Κάποιοι δεν το θέλουν και προσπαθούν απεγνωσμένα, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους φοβίζοντας και απειλώντας, να αλλάξουν το νέο status quo που αρχίζει πλέον να διαφαίνεται, αυτό της νομιμότητας.

Η Πολιτεία πλέον οφείλει να αντιληφθεί ότι ο τρόπος σκέψης της, η μορφή που πλέον καλείται να προσδώσει σε ένα χώρο βαλλόμενο και εκτεθειμένο επί σειρά ετών σε παραλείψεις, πρέπει να συμβαδίζει άψογα με τις αξίες και τα ιδανικά μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η Πολιτεία πλέον οφείλει να οχυρώσει περαιτέρω την υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς με προσλήψεις του απαραίτητου αριθμού υπαλλήλων προσδίδοντας έτσι την προβλεπόμενη ασφάλεια σε κάθε Φυλακή και να εξοπλίσει τις Ομάδες Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.Ε.) με τον απαραίτητο επιχειρησιακό εξοπλισμό σε κάθε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, οριοθετώντας έτσι χωρίς καμιάς λογής αγκυλώματα και συμπλέγματα, τα σύνορα μεταξύ ανομίας και νομιμότητας. Οι ήρεμες θάλασσες, ποτέ δεν έφτιαξαν ικανούς καπεταναίους…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ