Εσωτερική Ασφάλεια

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Καταγγελία - σοκ για βασανισμό κρατούμενου - Τον άφησαν λιπόθυμο - Εικόνα


Σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων, ένας αρχιφύλακας στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, φέρεται να χτύπησε κρατούμενο μέχρι που τον άφησε λιπόθυμο με σπασμένο χέρι και πόδι.

Απίστευτη καταγγελία για βασανισμό κρατουμένου από το Μπαγκλαντές, στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το περιστατικό αποκαλύπτει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αρχιφύλακας φέρεται να χτύπησε τον κρατούμενο μέχρι που τον άφησε λιπόθυμο και με σπασμένο χέρι και πόδι.

Το συμβάν βίας εκτυλίχθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επειδή ο κρατούμενος αρνήθηκε να δώσει αναφορά για όσα γνωρίζει ότι γίνονται μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η καταγγελία αναφέρει μάλιστα ότι μετά τον βασανισμό, παράτησαν τραυματισμένο και λιπόθυμο τον άνδρα από το Μπαγκλαντές αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων προβάλλει και σοκαριστικές φωτογραφίες.

«Απαιτούμε το Υπουργείο Προστασία του Πολίτη να ερευνήσει την κατάσταση και να κινήσει τις ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ενάντια του αρχιφύλακα και να σταλεί ο κρατούμενος στο νοσοκομείο! Αλλιώς είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι είναι συνυπεύθυνο και ο αρχιφύλακας απλά ακολουθεί τη γραμμή του υπουργείου, που βλέπει με θετικό μάτι τον βασανισμό των κρατουμένων» αναφέρει το Δίκτυο.

 

https://www.facebook.com/DiktioAllilegiisKratoumenon/posts/2519450094998565&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ