Κόσμος

Φινλανδοί γονείς χάνουν την επιμέλεια του παιδιού τους επειδή αρνήθηκαν την αλλαγή φύλου

Ένα ζευγάρι στην Φινλανδία έχει χάσει την επιμέλεια της 15χρονης κόρης του αφού αρνήθηκε να της επιτρέψει να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία για να "διορθώσει το φύλο της".

Πριν από δύο χρόνια, όταν η οικογένεια είχε μετεγκατασταθεί από τη Φινλανδία σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η έφηβη κοπέλα είπε στους γονείς της ότι σκέφτηκε ότι ήταν σε λάθος σώμα και ζήτησε ορμονική θεραπεία, σύμφωνα με φινλανδική ραδιοτηλεόραση Yle.

"Ήταν μόλις δεκαπέντε χρονών, δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι θα άρχιζε να χρησιμοποιεί ορμόνες", είπε η μητέρα.

Αφού το ζευγάρι αρνήθηκε να υποκύψει στο αίτημα της κόρης τους, ένας από τους φίλους της ήρθε σε επαφή με την αστυνομία και υπέβαλε εγκληματική αναφορά κατά της μητέρας και του πατέρα. Λίγο αργότερα, η κυβέρνηση της χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης-που δεν κατονομάζεται- αποφάσισε να αφαιρέσει την επιμέλεια του γονέα του νεαρού κοριτσιού.

"Είπε ότι ήθελε να ξεκινήσει την ορμονοθεραπεία αμέσως και αργότερα να αφαιρέσει το στήθος της", δήλωσε η μητέρα.

"Προφανώς, ήταν κακό, αλλά το χειρότερο ήταν ότι οι αρχές συμφώνησαν. Ήμασταν αφελείς και πίστευα ότι οι γιατροί και οι αρχές θα έβγαζαν νόημα. Ήταν ένα μεγάλο λάθος ", είπε ο πατέρας.

Οι γονείς λένε ότι η έφηβη κόρη τους, που τώρα αναγνωρίζεται ως νεαρός, σπάνια τους μιλάει.

Μετά από ένα βίντεο  για το παιδί τους μετά από έξι μήνες ορμονικής θεραπείας, ο πατέρας είπε: "Χωρίς υπερβολική δραματοποίηση, μπορείτε να πει κανείς με βάση την φωνή, την εμφάνιση και την αλλαγή της προσωπικότητας , είναι σαν να είχαν σκοτώσει το παιδί μας . "

Ο αριθμός των παιδιών που επιθυμούν να υποβληθούν σε θεραπεία αλλαγής φύλου έχει αυξηθεί.

Οι παραπομπές στην κλινική transgender του NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν από 94 το 2010 σε 2.519 το προηγούμενο έτος, ενώ ο νεώτερος ασθενής ήταν μόλις τριών ετών.

Στη Φινλανδία, η κλινική για τρανσέξουαλ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τάμπερε έχει δει τον αριθμό των περιπτώσεων των νέων κατά τα τελευταία έξι χρόνια να τετραπλασιάζεται.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...