Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Φίλης: Θα ανάψει «φωτιές» η παρουσία τουρκικού γεωτρύπανου στο Αιγαίο (βίντεο)

Για την τουρκική προκλητικότητα και το αντίκτυπο που έχει στην Ελλάδα το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μίλησε την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece, ο διεθνολόγος και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Ο κ. Φίλης επεσήμανε πως ο Ερντογάν με τις τελευταίες κινήσεις του δημιουργεί τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και γ’ αυτό το λόγο απαιτείται η Ελλάδα να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

«Εφόσον αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες της Ελλάδας να αποτρέψει την παρουσία πλωτού γεωτρύπανου ανάμεσα σε Κάρπαθο και Κρήτη, τότε μία στρατιωτική σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλειστεί», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε δει σοβαρά την προοπτική οριοθέτησης Αποκλειστικής Ζώνης, έστω τμηματικά με την Αίγυπτο γιατί αν είχε συμβεί αυτό θα βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση καθώς οι δύο συμφωνίες, Ελλάδας – Κύπρου και Τουρκίας – Λιβύης θα έρχονταν η μία απέναντι στην άλλη.

Δείτε τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...