Οικονομία

Υπουργείο Πολιτισμού: Δίνει 4 εκατ. ευρώ για έκτακτες επιχορηγήσεις

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενισχύονται οικονομικά

Στο ποσό των 4.000.000 ευρώ ανέρχονται οι έκτακτες επιχορηγήσεις που θα από δοθούν σε τέσσερις διαφορετικούς μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Πρόκειται για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, λαμβάνοντας υπόψιν της τις οικονομικές ανάγκες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στους μεγάλους οργανισμούς αποφάσισε να ενισχύσει κάποιους από αυτούς με έκτακτες επιχορηγήσεις τις οποίες έχει ήδη υπογράψει και θα δοθούν άμεσα, αναφέρει το site ethnos.gr.
της Αναστασίας Κουκάς


Το ΕΜΣΤ θα λάβει 1.300.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση

Η ολοκλήρωση των εργασιών στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης απαιτούσε άμεση χρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσει, επιτέλους, να λειτουργήσει μέσα στο 2020.

Γι’ αυτόν τον σκοπό λοιπόν θα ενισχυθεί με το ποσό του 1.300.000 ευρώ. Εκτός από τα οικονομικά, βέβαια, υπάρχουν και αρκετά άλυτα διοικητικά προβλήματα αφού δεν έχει γίνει, ακόμη, η επιλογή του προσώπου που θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Κοσκινά στην διεύθυνση. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την συγκεκριμένη θέση ο οποίος, ωστόσο, απέβη άκαρπος καθώς κανείς από τους υποψηφίου δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.


Το Εθνικό Θέατρο θα λάβει την υψηλότερη έκτακτη επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ

Στο μεταξύ ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος καθώς η πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας θα λάβει την μεγαλύτερη έκτακτη φετινή επιχορήγηση η οποία αγγίζει το 1,5 εκ. ευρώ! Αυτό ήταν περίπου και το ποσό του ελλείματος με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο νέος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ένα έλλειμα σημαντικό το οποίο αποτελούσε τεράστιο εμπόδιο για τα καλλιτεχνικά σχέδια που επιθυμεί να υλοποιήσει.


Μέρος των μεγάλων λειτουργικών της εξόδων θα καλύψει η ΕΛΣ με τις 800.000 ευρώ που θα λάβει

Ένα μικρό μέρος του ποσού των περίπου 5.000.000 ευρώ που είναι υποχρεωμένη να πληρώνει, ετησίως, η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για τα λειτουργικά της έξοδα θα καλυφθεί από την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 800.000 ευρώ που θα λάβει από το υπουργείο Πολιτισμού. Το πρόβλημα αυτό ωστόσο παραμένει και θα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία, το Πολιτισμού και Οικονομικών.


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα επιχορηγηθεί εκτάκτως με 400.000 ευρώ

Σε μια εποχή μεταβατική, καθώς αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν ο νέος Πρόεδρος αλλά και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα λάβει οικονομική ανάσα ύψους 300.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, έχει επανειλημμένως ζητήσει την συνδρομή της Πολιτείας προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το υψηλού επιπέδου πολιτιστικό έργο που παράγει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές