Εκκλησία

Υποκρισία της Ελλαδικής Εκκλησίας στο ουκρανικό - Πατριάρχης Μόσχας: Διεφθαρμένη, δολοφονική δύναμη οι σχισματικοί

“Η Εκκλησία της Ελλάδος ελεύθερα και αβίαστα απεφάσισε την αποδοχή της ανακηρύξεως του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας” ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΙΣ για το ουκρανικό και η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλισε σε κάθε νοήμονα!! 

Όπως γράψαμε και χθες η ανακοίνωση μοιάζει περισσότερο με προφάσεις εν αμαρτίαις και με αναζήτηση άλλοθι, ενώ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι στοχευμένη στο να απαντήσει στις κατηγορίες που εξαπέλυσε μια μέρα πριν ο Πάνος Καμμένος.

Γιατί όμως έχει ανάγκη η διοικούσα Εκκλησία να απαντήσει σε έναν παροπλισμένο πολιτικό;

Ήδη κάποιοι σχολιάζουν πως όπως λέει ο θυμόσοφος λαός “όποιος έχει την μύγα...”

Ειδικότερα, μιλώντας στο επιστημονικό συνέδριο του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη ζωτική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι αλληλεπιδράσεις τους με το διεθνές περιβάλλον», ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι αναγνωρίζοντας την νέα ουκρανική εκκλησιαστική οντότητα η Ελλαδική Εκκλησία “διέπραξε έγκλημα” και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η απόφαση να κάνουμε το ίδιο πράγμα με το Φανάρι και να υποκύψουμε στην πίεση ορισμένων αμερικανικών κύκλων έβαλε τη Ρωσία εναντίον μας», επισημαίνοντας ότι “η αναγνώριση της OCU θα είχε τραγικές συνέπειες για το έθνος”.

Και σε αυτές τις δηλώσεις ήρθε να απαντήσει η ΔΙΣ λέγοντας πως η Εκκλησία της Ελλάδος δε νθα είναι υπεύθυνη για την οποιανδήποτε γεωπολιτική μεταβολή και για τα όποια προβλήματα μπορούν να ανακύψουν στην περιοχή μας...

Η ελαφρότητα της ανακοίνωσης της ΔΙΣ όμως δεν περιορίστηκε σε αυτά.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να αναφέρει πως “η Εκκλησία της Ελλάδος ελεύθερα και αβίαστα και στα πλαίσια της συνοδικότητός Της” έλαβε την απόφασή της, όταν

-πρώτον: για ποια συνοδικότητα ομιλεί όταν στην προηγούμενη συνεδρίασή της η ΔΙΣ εναπόθεσε το όλο θέμα αποκλειστικά στον Αρχιεπίσκοπο για να το χειριστεί;

-δεύτερον: για ποια συνοδικότητα ομιλεί όταν υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις από τουλάχιστον 4 Έλληνες Ιεράρχες

Πατριάρχης Μόσχας

Στο μεταξύ από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών καλεί να συνεχιστεί ο αγώνας για την ορθόδοξη ενότητα το 2020.

“Η Ρωσική Εκκλησία θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο σχίσμα και να αγωνίζεται για την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου τον επόμενο χρόνο”, δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

"Προφανώς, θα γίνουν πολλές προκλήσεις, θα γίνουν νέες εργασίες για την ενίσχυση της κανονικής καθαρότητας της Ορθοδοξίας και θα καταβληθούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες για τη διατήρηση της ενότητας της ιερής Ορθοδοξίας το 2020 και θα επιχειρηθεί να αποκατασταθεί η ενότητα και να την επανακτήσουμε στους τόπους όπου αυτή η ενότητα έχει κλονιστεί », δήλωσε ο Ρώσος πατριάρχης κατά την τελευταία συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εκκλησίας φέτος στη Μόσχα.

Οι σχισματικοί έχουν «μια διεφθαρμένη, δολοφονική δύναμη», είπε. Μιλώντας για αυτό, ο πατριάρχης είπε ότι ελπίζει ότι «το σχίσμα δεν θα επεκταθεί, αλλά, αντίθετα, θα μειωθεί», προσθέτοντας ότι ο Κύριος κάλεσε τους Χριστιανούς να «είναι πιστοί σ 'Αυτόν ακόμη και μέχρι το θάνατο».

"Κανείς δεν μας καλεί να πεθάνουμε τώρα ως μάρτυρες, αλλά όλοι απαιτούμε σταθερότητα στις προθέσεις να διατηρήσουμε την ενότητα της ιερής Ορθοδοξίας και να πιστέψουμε την κανονική δομή της Εκκλησίας", δήλωσε και κατέληξε: "Αυτό που συμβαίνει τώρα μέσα στο σχίσμα δείχνει ότι είναι χωρίς ευλογία (...) υπάρχει σήμερα μια πραγματική διαίρεση μεταξύ των σχισματικών".

Στο Άγιο Όρος

Στο μεταξύ ο "ιεράρχης" του OCU Αλέξανδρος (Drabinko), πρώην Μητροπολίτης της κανονικής Εκκλησίας μαζί με μια ομάδα εκπροσώπων της OCU βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες εκ νέου στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook πραγματοποίησε επίσκεψη σε δύο αγιορείτικα μοναστήρια, τις Μονές Ξενοφώντος και Βατοπαιδίου.

Μόρφου Νεόφυτος: Το Ουκρανικό ζήτημα και ο όσιος Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθείτης Αριζόνας

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει με αφορμή και την εκδημία του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, ένα απόσπασμα από την ΣΤ΄ Πνευματική σύναξη διαλόγου με τον Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου, 2019 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Ακακίου.

https://www.youtube.com/watch?v=SnVrlUyK6g8&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...