Αθλητισμός

ΥΠΟΙΚ: Μειώνεται η φορολογία στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών

Στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, φαίνεται να μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για συμβόλαια των αθλητών ομάδων.

Στο 22% από 45% μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για τα ποσά που καταβάλλουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής, ή την ανανέωση ή λύση του συμβολαίου, εάν τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η σχετική ρύθμιση θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, με άλλη τροπολογία – η οποία επίσης κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο – μειώνεται ο ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε φάρμακα και εμβόλια.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η ρύθμιση αφορά φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η μυασθένεια.
Επίσης, με άλλη ρύθμιση, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα. Η ρύθμιση έχει ισχύ από το φορολογικό έτος 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ