ΗΠΑ

«Τρομοκρατεί» ο νέος πύραυλος που θέλει ο Στρατός των ΗΠΑ (βίντεο)


Ο Στρατός των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια περίοδο εκσυγχρονισμού και στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει να αποκτήσει τα πιο προηγμένα τακτικά και όχι μόνο, οπλικά και πυραυλικά συστήματα, για να αποκτήσει το «πάνω χέρι» στο επιχειρησιακό περιβάλλον και πεδίο μάχης του μέλλοντος.

Ένα από τα όπλα που «κοιτάζει έντονα» ο αμερικανικός Στρατός είναι ο νέος προηγμένος πύραυλος μεγάλης εμβέλειας που κατασκευάζει η εταιρεία Lockheed Martin, ένα όπλο που θεωρείται ότι θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο τις δυνατότητες αποτελεσματικού πλήγματος που επιθυμούν οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πύραυλος αυτός, που έχει την κωδική ονομασία «Precision Strike Missile» ή αλλιώς «PrSM» τέθηκε στο προσκήνιο, καθώς πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση υπό το βλέμμα του U.S Army και φαίνεται πως εντυπωσίασε.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS και διένυσε 240 χιλιόμετρα μέχρι το πεδίο βολών, ενώ την ίδια στιγμή οι αξιωματούχοι ήταν σε θέση να εκτιμήσουν και να εξακριβώσουν τα λειτουργικά στοιχεία, την απόδοση, την αποτελεσματικότητα και την λειτουργία του PrSM, προκειμένου να «πάρει το πράσινο φως» για την επιχειρησιακή ανάπτυξη του.

Τα χαρακτηριστικά και οι προσδοκίες
Ο στρατός αφενός αναμένει ότι πυραυλικό σύστημα PrSM θα διαθέτει δύο εκτοξευτήρες πυραύλων για εκτόξευση, αφετέρου σκοπεύει να σχεδιάσει δημιουργήσει τα βλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατά με τα υφιστάμενα πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης M142 και M270A2.

Σύμφωνα με αξιωματούχους Στρατού, το πυραυλικό σύστημα PrSM θα παρέχει στις μονάδες πυροβολικού την δυνατότητα χτυπήματος ακριβείας σε μεγάλη εμβέλεια, υποστηρίζοντας τις αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με το γραφείο του προγράμματος, ο Στρατός έχει θέσει το PrSM ως κορυφαία προτεραιότητα, με στόχο να επιταχύνει το ισχύον χρονοδιάγραμμα παραγωγής, ώστε να υπάρχει μια «επιχειρησιακή δυνατότητα» το 2024, να ολοκληρωθούν οι δοκιμές το 2024 και εν συνεχεία έχοντας το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του πυραυλικού συστήματος.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/dwxLSGHLeQY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ