ΗΠΑ

Τραμπ: Ντροπή για τη χώρα το περιεχόμενο της έρευνας για τη παραπομπή μου


Η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή προκάλεσε την έκρηξη του Αμερικανού προέδρου που έκανε λόγο για μια ντροπιαστική στιγμή και πως ήταν χειρότερη απ' ότι την περίμενε.

Για την αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή σχετικά με την παραπομπή του Τραμπ,ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή.

«Μόλις ενημερώθηκα και είναι ντροπή αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Τραμπ και συνέχισε: «δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανέναν άλλον πρόεδρο, Πολύ χειρότερο απ’ ότι το περίμενα, είναι ντροπή για τη χώρα, είναι αυτό που πολλοί περίμεναν ότι θα είναι, αλλά τελικά είναι χειρότερο».

https://twitter.com/atrupar/status/1204129659631394819

​Η έκθεση με τίτλο «Αναφορά για τις Τέσσερις αιτήσεις του Αμερικανικού Δικαστηρίου Εποπτείας Εξωτερικών Πληροφοριών (FISA)  από την έρευνα Crossfire Investigation (σχετικά με τις κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές)  του FBI», αναφέρει ότι το FBI είχε την αρμοδιότητα όταν άνοιξε αυτόν τον φάκελο να βρει πληροφορίες  και να προστατεύσει ενάντια στην απειλή της εθνικής ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι η έρευνα είχε επίσης τη δυνατότητα να επηρεάσει τη συνταγματικά προστατευόμενη δραστηριότητα.

​Παρ’όλα αυτά σημειώθηκε ότι υπήρχε μια σειρά από λάθη στην έκθεση και αναφέρθηκε ότι «οι αξιωματούχοι του FBI απείχαν πολύ από τις απαιτήσεις για τη διασφάλιση στοιχείων που είναι ακριβή όπως αναφέρεται στην έκθεση FISA».

O Επιθεωρητής Μάικλ Χόροβιτζ ανέφερε ότι βρήκε τουλάχιστον 17 λάθη ή παραλείψεις στις αναφορές του FBI, στην έρευνα του πρώην συμβούλου του Τραμπ Κάρτερ Πέιτζ.

Παρ΄όλα αυτά το πιο σημαντικό είναι ότι στην έρευνα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία ή αποδεικτικά ότι υπήρξε πολιτική υποκίνηση, που να οδηγήσει το FBI να ερευνήσει τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, τον Πολ Μάναφορντ και το  Μάικλ Φλιν, μεταξύ των συνεργατών του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ