Κοινωνία

Τραγωδία στο Ίλιον: Το τελευταίο αντίο στον 2,5χρονο που πέθανε από ασφυξία μέσα στο σπίτι του


Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα στην τραγωδία στο Ίλιον καθώς αυτή την ώρα κηδεύεται τον μόλις 2,5 ετών αγοράκι που πέθανε από ασφυξία μέσα στο σπίτι του.

Πρόσωπα βουβά με μάτια δακρυσμένα και δύο γονείς που καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια του ανηλίκου του παιδιού τους. Αυτή είναι η εικόνα στο νεκροταφείο του Αγίου Βασίλειου, στο Περιστέρι.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος και κανεις δεν μπορεί να πιστέψει τον μαρτυρικό θάνατο του ανηλίκου παιδιού που εγκλωβίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού και δεν κατάφερε ποτέ να βγει παρά τις απελπιδες προσπάθειές του. Τουλάχιστον εκεί αποδίδονται οι εκδορές και οι εκχυμώσεις στο μέτωπο του.

https://www.youtube.com/embed/3uZKbCtfNKI

IMG_4475IMG_4478

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή. Τότε που το ανήλικο παιδί ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο στο κρεβάτι κι αγνοώντας όμως τον κίνδυνο ξεκίνησε να παίζει.

«Σηκώθηκε η μαμά του στις 5 τα ξημερώματα για να φτιάξει γάλα, δεν τον είδε δίπλα της. Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν το έβρισκε. Μετα βλέπει το κρεβάτι που έχει τον αποθηκευτικό χώρο κλειστό. Έρχεται αγχωμένη και με ξυπνάει. Και πάμε μαζί και ανοίγουμε τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού γιατί όπως σας είπα προηγουμένως θέλει αντρική δύναμη αυτό για να ανοίξει. Και τότε βλέπουμε και οι δυο το παιδί νεκρό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του άτυχου παιδιού.

«Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής. Το είχα γυρίσει μήπως είχε πνιγεί γιατί εγώ τα σαλάκια του τα άκουγα» προσθεσε ο τραγικός πατέρας, Βασίλης Εξαρχόπουλος.

«Εκανα την καρδούλα του να την ακούσω, δεν την άκουσα. Έβαλα ρούχα, το πήρα το παιδί, το πρώτο που είχα στο μυαλο μου ήταν η κλινική εδώ κοντά γιατί το παιδί ή είχε πεθάνει ή πέθαινε» συμπλήρωσε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Η αιτία θανάτου είναι ασφυξία αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς που διενήργησε τη νεκροψία/νεκροτομή.

«Κάποια χτυπήματα στο μέτωπο, φαίνεται ότι έχουν γίνει πριν από τον θάνατο. Είναι πιθανόν να έγιναν στην προσπάθειά του να βγει από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Σίγουρα θα προσπάθησε να βγει, αυτό είναι φυσική αντίδραση του ανθρώπου ανεξάρτητα από την ηλικία. Είναι αυτόματη διαδικασία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα και ερωτηθείς αν το άτυχο παιδί μπορούσε να φωνάξει στην προσπάθειά του να βγει ο Νίκος Καλογριάς δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha «Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Μπορούσε να μιλήσει. Δεν μπορώ να έχω άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά η προανάκριση θα δείξει».

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...