ΗΠΑ

Το Πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έγραψε «ιστορία» με τον πρώτο θαλάσσιο ανεφοδιασμό LCS (εικόνες)

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «έγραψε ιστορία», καθώς όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποίησε για πρώτη φορά μια αποστολή διοικητικής μέριμνας, στην οποία συμμετείχε ένα από τα πιο προηγμένα αεροπλανοφόρα καθώς επίσης ένα από τα πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένα πολεμικά πλοία στη διάθεση του αμερικανικού Στόλου.

Παρόλο που η διαδικασία του εναέριου ανεφοδιασμού είναι γνωστή πλέον, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προχώρησε σε έναν διαφορετικού τύπου «ανεφοδιασμό», όπου συμμετείχαν τόσο τα προηγμένα πολεμικά πλοία LCS όσο και το περίφημο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt.

Ειδικότερα, το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt κλάσσης Nimitz (CVN 71) και το πολεμικό πλοίο τύπου Littoral Combat Ship USS Omaha κλάσσης Independent εκτέλεσαν επιτυχώς στις 2 Δεκεμβρίου 2019, θαλάσσιο ανεφοδιασμό, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν τέτοιου είδους πολεμικά πλοία στην υπηρεσία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην αποστολή αυτή χρειάστηκαν περίπου 500 προσωπικό, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία, στην οποία μεταφέρθηκαν περίπου 4.000 γαλόνια καυσίμου σε λιγότερο από δύο ώρες.

Το προσωπικό που συμμετείχε και εκτέλεσε την διαδικασία θαλάσσιου ανεφοδιασμού χρησιμοποίησε ραδιόφωνα, ειδικές σημάνσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα πληρώματα και στα δύο πολεμικά πλοία είχαν την κατάλληλη επικοινωνία, προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία ανά στάδιο. δ

Δείτε φωτογραφίες από την διαδικασία ανεφοδιασμού:


Πηγή: Defence Blog / Φωτογραφία U.S Navy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ