Ελληνοτουρκικά

Τουρκική «απάντηση» στον Αντιστράτηγο Φλώρο η τοποθέτηση σημαίας στην ελληνική νησίδα του ποταμού Έβρου;

Ένας επικοινωνιακός πόλεμος βρίσκεται όπως δείχνουν τα πράγματα σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της Άγκυρας, κυρίως μετά την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Τουρκία και τη Λιβύη και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Σχετικά δημοσιεύματα και δηλώσεις κυρίως του Τούρκου προέδρου έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ της γείτονος.

Ακόμη, η τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας σε ελληνική νησίδα του ποταμού Έβρου, πιθανώς αποτελεί την «απάντηση» στον Διοικητή του μεγαλύτερου στρατιωτικού σχηματισμού της Ελλάδας, της 1ης Στρατιάς δηλαδή, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος μιλώντας από τα Γιάννενα έστειλε στην Τουρκία το εύγλωττο μήνυμα:

«Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει το λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες» (δείτε το σχετικό βίντεο). Για την εν λόγω εξέλιξη μάλιστα, το kranosgr.blogspot.com, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο και εάν τα τελευταία γεγονότα με την τοποθέτηση της σημαίας και τις δηλώσεις του Στρατηγού Φλώρου έχουν μεταξύ τους σχέση, κάτι που δεν μπορεί όμως και να αποκλειστεί. Το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει στο παιχνίδι της προπαγάνδας, κάτι που θα συνεχιστεί και πιθανόν θα ενταθεί «χοντραίνοντας» επικίνδυνα το παιγνίδι…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ