Κόσμος

Τουρκία: «Βομβαρδίζει με πολλαπλές NAVTEX την ανατολική Μεσόγειο!

Σε «μπαράζ» NAVTEX στην ανατολική Μεσόγειο προχώρησε η Τουρκία, καθώς οι υδρογραφικές υπηρεσίες «πήραν φωτιά» αφού μέσα σε λίγα λεπτά εξέδωσαν περισσότερες από οδηγίες προς ναυτιλλομένους σε περιοχές ανάμεσα στην Ρόδο και το Καστελόριζο, μέχρι και σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Κύπρος χθες ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις, σε συνεργασία με την Ιταλία και την Γαλλία εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, κάτι που φαίνεται πως «εκνεύρισε» την ΄Τουρκία, η οποία «βομβάρδισε» με NAVTEX ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, όλες οι οδηγίες προς ναυτιλλομένους εκδόθηκαν από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας με διαφορά ολίγων λεπτών και προβλέπουν στρατιωτικές ασκήσεις, σε περιοχές που εκτείνονται από περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο και νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, μέχρι και σε περιοχή στα σύνορα με το ψευδοκράτος, αναφέρει το onalert.gr

Αναλυτικά οι NAVTEX
Η πρώτη NAVTEX (1479/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ – 3 μ.μ και διαφαίνεται με κίτρινο χρώμα στον χάρτη.

Η δεύτερη NAVTEX (1480/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με πορτοκαλί χρώμα στο χάρτη.

Η τρίτη NAVTEX (1481/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 9 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με πράσινο χρώμα στο χάρτη.

Η τέταρτη NAVTEX (1482/19 ) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με μπλε χρώμα στον χάρτη.

Η πέμπτη NAVTEX (1483/19 ) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 17-18 Δεκεμβρίου από τις 6 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ και διαφαίνεται με μωβ χρώμα στον χάρτη.

Η έκτη NAVTEX (1485/19) προβλέπει στρατιωτικές ασκήσεις για τις 18-19 Δεκεμβρίου από τις 5 π.μ μέχρι τις 4 μ.μ και διαφαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...