Κόσμος

Τι απαντά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον Μπολσονάρου για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο


Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου την Παρασκευή ότι ο σταρ του Χόλυγουντ βρίσκεται πίσω από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ανακοίνωσή του μέσω Instagram αναφέρει: «Σε αυτή τη στιγμή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, στηρίζω τον λαό της Βραζιλίας που παλεύει για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι ένα καταπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα της αφοσίωσης και του πάθους που χρειάζεται για να σωθεί το περιβάλλον».

«Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων κινδυνεύει και είμαι περήφανος που στέκομαι με αυτές τις ομάδες για την προστασία τους. Παρότι αξίζουν τη συμπαράσταση, δεν χρηματοδοτήσαμε τους στοχευμένους οργανισμούς» έγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός σε απάντηση των ισχυρισμών του Μπολσονάρου.

https://www.instagram.com/p/B5fsQ_vFUN3/?utm_source=ig_web_copy_link

Μπολσονάρου είχε αναφέρει την Παρασκευή: «Ο Ντι Κάπριο είναι χαλαρός τύπος, δεν είναι; Δίνοντας χρήματα για να μπουν φωτιές στον Αμαζόνιο» αναφερόμενος σε αστυνομική επιδρομή στα κεντρικά γραφεία δύο Μη Κερδοσκοπικών Ομάδων που ο πρόεδρος της Βραζιλίας πιστεύει ότι κρύβονται πίσω από τις φωτιές στο Πάρα του Αμαζονίου.

Αρκετοί εθελοντές πυροσβέστες, που αρνήθηκαν ότι έχουν κάνει κάτι επιλήψιμο, συνελήφθησαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκονται υπό έρευνα γιατί υποτίθεται ότι ξεκίνησαν τις πυρκαγιές προκειμένου να λάβουν χρηματοδότηση μέσω ΜΚΟ. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η έρευνα δείχνει τοπικούς καταπατητές ως βασικούς υπόπτους.

Ο αριθμός των πυρκαγιών στη Βραζιλία φέτος σημείωσε ρεκόρ από το 2013 και είναι αυξημένος κατά 85% από το 2018, σύμφωνα με αρκετές αναφορές. Το διαστημικό κέντρο της Βραζιλίας έχει εντοπίσει πάνω από 80.000 πυρκαγιές μέχρι στιγμής το 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης