Κόσμος

Τα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους του Παρισιού για ακόμα μια φορά (βίντεο)


Στις 17 Νοεμβρίου το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία γιόρτασε ένα χρόνο από τη γέννησή του όταν χιλιάδες πολίτες ξεκίνησαν να ξεχύνονται στους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων.

Οι διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων παρέμειναν πιστοί στο ραντεβού τους στους δρόμους και αυτό το Σάββατο.

Ένα μήνα περίπου μετά την πρώτη επέτειο του κινήματος οι διαδηλωτές πλημμύρισαν ξανά τους δρόμους του Παρισιού.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 17 Νοεμβρίου 2018, με περισσότερους από 280.000 ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων.

Από τότε, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες άρχισαν να πραγματοποιούνται τακτικά με τους Γάλλους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις κυβερνητικές πολιτικές κάθε Σάββατο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Καθώς η κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιό της να αυξήσει τον φόρο επί των καυσίμων, οι διαδηλωτές στράφηκαν σε άλλα αιτήματα, όπως οι χαμηλότεροι φόροι, οι αυξήσεις των μισθών ενώ ζήτησαν ακόμη και την παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...