Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για το κλίμα- Δεν δεσμεύτηκε η Πολωνία


Σε συμφωνία για μια κλιματικά «ουδέτερη» Ευρωπαϊκή Ενωση ως το 2050, κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως ανακοινώθηκε στις 2 τη νύχτα, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατέληξαν στις σχετικές ανακοινώσεις, με το Politico να αναφέρει πως μόνο μία χώρα -μέλος, δεν μπορούσε να δεσμευτεί. Αν και δεν αναφέρεται ποια ήταν αυτή, η Ανγκελα Μέρκελ είπε σε δηλώσεις της πως η Πολωνία είχε αντιρρήσεις και γι’ αυτό θα συζητηθεί το θέμα ξανά τον Ιούνιο.

«Υπό το πρίσμα των τελευταίων επιστημονικών ερευνών και της ανάγκης να ενισχυθεί η δράση για το κλίμα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσυπογράφει τον στόχο μίας ουδέτερης ΕΕ ως το 2050, σύμφωνα με τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων. Ενα μέλος σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορούσε να δεσμευτεί και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επιστρέψει στο ζήτημα αυτό τον Ιούνιο του 2020», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα συμπεράσματά τους από την συνεδρίαση για το θέμα, όπως τονίζει το Politico.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την ανάγκη διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας και το σεβασμό του δικαιώματος των κρατών μελών να αποφασίζουν για το ενεργειακό μίγμα τους και να επιλέγουν τις καταλληλότερες τεχνολογίες» προσθέτουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
https://twitter.com/eucopresident/status/1205279197712863232?ref_src=twsrc%5Etfw
Πού στοχεύει η ΕΕ με την συμφωνία για το κλίμα
Ο τρέχων στόχος της ΕΕ με αυτή τη Συμφωνία, είναι να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Ωστόσο, υπάρχει πίεση για την αύξηση αυτού του ποσοστού. Μακροπρόθεσμος στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού είναι η αύξηση της θερμοκρασίας να περιοριστεί κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου, καθώς και η συνέχιση των καταβαλλόμενων προσπαθειών ώστε να μην υπερβεί η αύξηση τον 1,5 βαθμό, προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

«Πρόκειται για σπουδαία πρόοδο. Οταν θα επιστρέψουμε για τις συζητήσεις τον Ιούνιο, σημαίνει πως θα υπάρξουν νομοθετικές προτάσεις από την Επιτροπή. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το πως εξελίχθηκε η συζήτηση, δεδομένων των συνθηκών. Υπάρχει ενότητα, παρά το γεγονός ότι ένα μέλος χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...