ΗΠΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Λαβρόφ για συνομιλίες με Τραμπ και Πομπέο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενημέρωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

Στη συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχει επίσης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, θα εξεταστεί «η κατάσταση της διμερούς σχέσης», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Για την προηγούμενη επίσκεψη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στον Λευκό Οίκο, τον Μάιο του 2017, χύθηκαν ποταμοί μελάνης: οι συνομιλίες του Λαβρόφ με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο πυροδότησαν πολεμική για την πιθανή αποκάλυψη από τον Τραμπ του περιεχομένου απορρήτων εγγράφων.

Η συνάντηση του Τραμπ με τον Λαβρόφ ακολουθεί τη χθεσινή τετραμερή σύνοδο για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία στο Παρίσι και την πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...