Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέρισμα 700 ευρώ σε 250.000 οικογένειες Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών- Βίντεο

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής, ανακοινώνει τι θα ισχύσει με το κοινωνικό μέρισμα και τη διανομή του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Βουλή η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την απόδοση του φετινού κοινωνικού μερίσματος.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών

Τι προβλέπεται για το Κοινωνικό Μέρισμα του 2019
- Διανομή υπερπλεονάσματος που δημιουργήθηκε το β΄ εξάμηνο του 2019 - Αξιοποιούμε τον όποιο δημοσιονομικό χώρο (1,1 δισ. ευρώ) υπέρ του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Χορηγούμε έκτακτη ενίσχυση 175 εκατ. ευρώ στα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έκτακτη ενίσχυση 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά, με 953.000 μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες:
- 1η ομάδα: Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο εισόδημα έτους 2019 έως 20.000 ευρώ - Αριθμός ωφελούμενων μελών: 19.140

- 2η ομάδα:

Για την απόφαση του Eurogroup
- Στο χθεσινό Eurogroup αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η καλή πορεία και πρόοδος της ελληνικής οικονομίας - Επιβεβαιώθηκε η κάλυψη των μεγάλων κενών που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup της θετικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

- Η ελληνική οικονομία προχωρά με σταθερά βήματα προς την πλήρη κανονικοποίησή της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αισιοδοξεί ότι η τροχιά της οικονομίας θα συνεχιστεί και μοιράζεται την αισιοδοξία αυτή με τους Έλληνες πολίτες.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
- Το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση: Κινείται πάνω σε δέκα άξονες.

1ος άξονας: Μείωση φορολογίας εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

2ος άξονας: Μείωση φορολογίας εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 για όλες τις επιχειρήσεις.

3ος άξονας: Ενίσχυση των εργαζομένων. Ειδικά σε εργαζόμενους σε νεοφυείς επιχειρήσεις προβλέπεται χαμηλός φορολογικός συντελεστής.

4ος άξονας: Ενίσχυση της οικογένειας. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές σε βρεφικά είδη.

5ος άξονας: Προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

6ος άξονας: Επανεκκίνηση κλάδων της Οικονομίας.

7ος άξονας: Η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης: Εισάγεται δέσμη μέτρων για την προώθηση της χρήσης των ΜΜΜ και οικολογικών αυτοκινήτων.

8ος άξονας: Η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

9ος άξονας: Η ενίσχυση της διαφάνειας και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.

10ος άξονας: Η μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου για τη φορολογία και τις επιχειρήσεις.

Για την προστασία της μεσαίας τάξης
«Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει στην Ελλάδα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, αλλά κυρίως της προηγούμενης. Πρέπει να επαναφέρουμε τις συνθήκες και να προστατέψουμε ενεργά τη μεσαία τάξη», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπερφορολόγησε τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, που οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής.

https://youtu.be/CvMht8x7VvI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...