Κόσμος

Πούτιν-Ερντογάν: Τι συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρ.Τ. Ερντογάν, φαίνεται πως είχαν ως επίκεντρο τη Συρία, ενώ οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά προβλήματα συζητήθηκαν επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία. Συζήτησαν κυρίως για τη Συρία, ενώ εξέτασαν τις διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά προβλήματα» ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, λίγο αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες επρόκειτο να εξετάσουν και την κατάσταση στη Λιβύη.

Άλλωστε, όπως έχει διαβεβαιώσει ο Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία διατηρεί επαφή μ’ όλα τα μέρη στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Η Ρωσία χαιρετίζει όλες τις πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση»

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κλιμακώθηκε μετά την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις, με την Ελλάδα να κάνει λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι επίσημες τοποθετήσεις εκ μέρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, αλλά και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει σχεδόν τα 2/3 των εδαφών της Λιβύης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ