Αφρική

Πολεμικό τελεσίγραφο LNA σε Άγκυρα: «Σας καταστρέφουμε καθημερινά UAV & Κirpi, θα έχετε & άλλες απώλειες» - «Παράνομη η συμφωνία με την Τρίπολη»


Πολεμικό διάγγελμα θα λέγαμε ότι είχαμε πριν λίγες ώρες από τον εκπρόσωπο του LNA. Ο στρατός του Χαφτάρ δεν κερδίζει μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και στην επικοινωνία και στον ψυχολογικό πόλεμο.

Σε βίντεο που έπαιξε σε πολλές χώρες της Μ. Ανατολής και που σίγουρα είδαν και οι Τούρκοι στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι ο LNA έχει καταρρίψει 31 UAV των Τούρκων και ότι έχει καταστρέψει πάνω από 31 οχήματα Kirpi.

Ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποι του LNA σε λιβυκά ΜΜΕ, θα έρθουν & άλλες απώλειες για τους Τούρκους.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο Χαφτάρ στην Τουρκία. Ο Ερντογάν σκοπεύει να στείλει στρατό και ναυτικό στη Λιβύη για να σώσει τον Σάρατζ, που πλέον τον εγκαταλείπει και ανώτατη λιβυκή στρατιωτική διοίκηση, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση όπως ανέφερε πριν το Πενταπόσταγμα εναντίον του.

Η λιβυκή Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε έκτακτη ανακοίνωση ανέφερε ότι η υπογραφή των κυβερνητικών μνημονίων θαλασσίων συνόρων και ασφάλειας με την τουρκική κυβέρνηση, είναι άκυρη διότι η ο Φαγέζ αλ Σάρατζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες, η οποίες δεν μπορούν να έχουν νομική ή άλλη επίδραση στο λιβυκό κράτος.

Η Γενική Διοίκηση προειδοποίησε με έκτακτη ανακοίνωση της, ότι η υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία απειλεί την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, την θαλάσσια ναυσιπλοΐα, προσθέτοντας ότι αυτή θα επηρεάσει άμεσα τα συμφέροντα των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου (Ελλάδα-Αίγυπτος-Ισραήλ) μέσω της προσπάθειας της Τουρκίας να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή για να επιτύχει τις μεγάλες φιλοδοξίες της.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, η Τουρκία μετά την Συρία κάνει τα πάντα τώρα στην Λιβύη, με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση και την επόμενη κυβέρνηση, για να βάλει χέρι στα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Μεσογείου που βρίσκονται στην λιβυκή ΑΟΖ, ενώ επιθυμεί και την δημιουργία αεροναυτικής βάσης στα νότια της Ελλάδος. 

Όμως ο Ερντογάν βρήκε τον μπελά του, ο Χαφτάρ τελειώνει τα σχέδιά του.
https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1201709327117103104?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1201507420494815232?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...