Κοινωνία

Περαιτέρω έρευνα διατάχθηκε για την υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου

Φύλλο και φτερό», ζητεί το δικαστικό συμβούλιο να γίνουν όλα τα οικονομικά στοιχεία του γνωστού τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, διατάσσοντας περαιτέρω έρευνα.

Λίγους μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή του Ριχάρδου και των υπόλοιπων 62 συγκατηγορουμένων του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας φαίνεται ότι διαφωνεί με αυτή, ζητώντας να διεξαχθεί νέος γύρος ανακρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο εστιάζει το ενδιαφέρον του κυρίως στο αδίκημα της λαθρεμπορίας, θεωρώντας, σε αντίθεση με τον εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρο, πως προκύπτουν στοιχεία που θεμελιώνουν τη διάπραξή του.

Συγκεκριμένα, ζητείται να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ιδιαίτερα μάλιστα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε τη διεξαγωγή τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού, «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» αλλά και να εντοπιστεί το ύψος των χρημάτων που έχασε το δημόσιο από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου πολυτελείας.

Αντίθετα, προ μηνών, ο εισαγγελέας κ. Πιέρρος είχε προτείνει την απαλλαγή του Ριχάρδου και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...