Ελληνοτουρκικά

Πενταράς: "Η Τουρκία ξέρει τι θα συναντήσει και δεν αποτολμά εάν δεν είναι 100% σίγουρη" (βίντεο)


Την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει "θερμό επεισόδιο" στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου ή πολεμική αντιπαράθεση με την Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, εξέφρασε ο Αντιστράτηγος Εν Αποστρατεία και πρώην Διοικητής της ΚΥΠ Αντρέας Πενταράς. Τόνισε ότι η Άγκυρα γνωρίζει τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας και δεν θα αποτολμήσει οποιαδήποτε ενέργεια με την αποστολή γεωτρητικών ή πολεμικών πλοίων.

"Είναι η πρώτη φορά μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου που ελληνική κυβέρνηση τηρεί τέτοια αποφασιστική στάση. Ακούσαμε από όλους τους ηγέτες της Ελλάδος ότι θα προασπίσουν τα δικαιώματα τους με όλα τα μέσα και αυτά είναι και στρατιωτικά. Άρα, η Τουρκία ξέρει τι θα συναντήσει και ποτέ δεν ενεργεί εάν δεν είναι σίγουρη 100% για την επιτυχία"

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Καλημέρα χαρακτήρισε την άρση του αμερικανικού εμπράργκο όπλων ως μεγάλη επιτυχία για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς αφενός θα μπορεί να προμηθεύεται στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ και αφετέρου θα μπορεί να προμηθεύεται όπλα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Πολλές βιομηχανίες οπλικών συστημάτων που εδρεύουν σε ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες χρησιμοποιούν τεχνολογία από τρίτες χώρες ιδιαίτερα στα συστήματα υψηλής τεχνολογίας, μικροτσίπ και λογισμικά, τα παίρνουν από τις ΗΠΑ λόγω της ποιότητας τους. Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν σε άλλες χώρες να εξάγουν αυτά τα συστήματα σε χώρες που οι ίδιες έχουν επιβάλει εμπάργκο."

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κύριος Πενταράς είπε οτι ο Τούρκος Πρόεδρος "βρίσκεται σε παράνοια, εκτός ελέγχου". Αυτό όπως επισήμανε, διαφαίνεται μέσα από τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβυής και τον χάρτη που καθόρισε, επηρεάζοντας άμεσα και στρατηγικά την Κυπριακή Δημοκρατία.

"Αποκόπτει τα σύνορα Κύπρου και Ελλάδος, βάζοντας ένα συρματόπλεγμα, ένα φραγμό σε αυτή την ελεύθερη επικοινωνία που κράτησε για 3,000 χρόνια τον Κυπριακό Ελληνισμό και κράτησε ενωμένο τον πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και αμυντικό χώρο"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ