Κοινωνία

Πατέρας 20χρονου ναυτικού: "Είναι καταβεβλημένος και τρομαγμένος - Φοβήθηκε για τη ζωή του"-Εικόνα, Βίντεο

Οι μνήμες του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη που βρέθηκε στα χέρια πειρατών για 40 ολόκληρες ημέρες είναι ακόμα νωπές.

Η οικογένεια επιθυμεί να περάσει ήσυχα τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσει ο νεαρός να συνέλθει από το σοκ της ομηρείας των 40 ημερών

Στο σπίτι του στο Μεσολόγγι βρίσκεται από χτες το βράδυ ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός, μετά από 40 ολόκληρες μέρες ομηρίας στα χέρια των πειρατών. «Ο Δημήτρης είναι καταβεβλημένος και τρομαγμένος» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του, Θοδωρής Γκιάτης, αφού οι μνήμες του είναι ακόμα νωπές από τα όσα έζησε στα χέρια των πειρατών.

Η οικογένεια αυτό που θέλει τώρα είναι να περάσει ήσυχα τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσει το παιδί τους να συνέλθει από το σοκ της ομηρίας που έχει υποστεί.

«Είναι κουρασμένος και τρομαγμένος γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του το παιδί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητήσουμε μαζί του το θέμα της ομηρίας του. Ήταν 40 μέρες όμηρος κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι ο Δημήτρης είναι και πάλι κοντά μας, στην αγκαλιά μας, στο σπίτι μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Κούστας μίλησε στο protothema.gr: «Ο Δημήτρης Γκιάτης έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνοδευόμενος από τον αδερφό του, ο οποίος είναι κι αυτός ναυτικός. Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι ο Δημήτρης ελευθερώθηκε. Απ' ότι μάθαμε οι πειρατές τον άφησαν σε σημείο άγνωστο στη Νιγηρία κι από εκεί τον παρέλαβαν και τον πήγαν στην ελληνική πρεσβεία της Νιγηρίας για να βγάλει visa. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι ότι πρέπει να υποβληθεί το παιδί σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Είναι σοκαρισμένος και καταβεβλημένος από αυτά που έζησε» είπε ο κ. Νίκος Κούστας.

https://youtu.be/pMhTQmaGSGM

Οι γονείς του τον υποδέχτηκαν με τη «γαλανόλευκη»

Εχθές στο αεροδρόμιο τον 20χρονο υποδέχτηκαν τα μέλη της οικογένειάς του κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του, και η μητέρα του τον έσφιξε στην αγκαλιά της κρατώντας τη «γαλανόλευκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον, η μητέρα του Δημήτρη έχει βαθιά πίστη στο Θεό και πίστευε από την αρχή ότι θα αγκαλιάσει και πάλι το παιδί της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...