Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Θρίλερ στην παράταση με νικητές τους Πράσινους

Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη διαστημικό Ταϊρίς Ράις που σημείωσε 41 πόντους, επικράτησε στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Euroleague με 99-93 επί του Ολυμπιακού.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν άργησε φέτος, καθώς ο Ολυμπιακός δεν αγωνίζεται στη Basket League και έτσι περιμέναμε έως την 6η Δεκεμβρίου προκειμένου πράσινοι και κόκκινοι να κοντραριστούν.

Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο και ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό στον αγώνα και να ξεκινάει κρατώντας ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ. Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Σπανούλης οδηγούσαν τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία.

Ο Ταϊρίς Ράις πήρε... φωτιά και με 3/5 τρίποντα έκλεισε το ημίχρονο στους 18 πόντους, ξεσηκώνοντας τους φίλους του Παναθηναϊκού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 46-39.

Ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ στην τρίτη περίοδο, αύξησε τη διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει με πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοφ να μειώνει τη διαφορά στο καλάθι (63-61) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και με τρίποντο του Πολ πέρασε μπροστά με 64-63, αλλά άμεσα ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο τρίποντα του Ράις, ο οποίος συνέχισε να με τρομερή ευστοχία από τη γραμμή των 6,75.

Ο αγώνας έγινε θρίλερ με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια. Το καλάθι του Παπαγιάννη στα 3'' από το φινάλε έφερε το ματς στο 86-86, με τον Ολυμπιακό να κάνει λάθος στην επαναφορά και το σουτ του Καλάθη στη λήξη να μη βρίσκει στόχο.

Έτσι η νίκη στο ντέρμπι θα κριτόταν στην παράταση, όπου εκεί ο Παναθηναϊκός έφτασε με δραματικό τρόπο στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-39, 63-61, 86-86, παράταση: 99-93

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης