Κόσμος

Ο πιο νέος συνταξιούχος: Βγήκε στη «σύνταξη» μόλις 24 χρονών - Δείτε πώς το έκανε

Ένας μπαμπάς 2 παιδιών κατόρθωσε να «συνταξιοδοτηθεί», αφού πρώτα μάζεψε 680 χιλ. ευρώ, κόβοντας τα περιττά έξοδα και επενδύοντας σε ακίνητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun», o 27χρονος πλέον άντρας, πρώην αναλυτής υπολογιστών από το Οντάριο του Καναδά, είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά.

Τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του εγκατέλειψαν τις εργασίες του, μετά από μόλις 7 χρόνια δουλειάς.

Ο επιχειρηματίας σήμερα κάνει ομιλίες αναφορικά με το πώς μπορείς να κάνεις επιθετική αποταμίευση. Εξηγεί ότι ήταν σε θέση να «συνταξιοδοτηθεί» σε τόση νεαρή ηλικία χάρη σε ένα βιβλίο που διάβασε του αστροφυσικού Τζέικομπ Λουντ Φίσκερ επάνω στην οικονομική ανεξαρτησία, το 2010.

«Υποστηρίζει ότι ο καθένας μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε μόλις 5 χρόνια. Συνειδητοποίησα ότι το να είσαι ευτυχισμένος σημαίνει να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις. Το δυσκολότερο δεν είναι η θεωρία αλλά η πράξη», εξηγεί ο 27χρονος άντρας για το βιβλίο.

Πώς τα κατάφερε
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νεαρός «συνταξιούχος» εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές του, ενώ είχε πάρει και υποτροφία. Στη συνέχεια αγόρασε ένα σπίτι έναντι 136 χιλ. ευρώ.

Στα 19 του είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει μαζί με τη γυναίκα του το πιο φτηνό σπίτι στην πόλη τους. Νοίκιαζαν σε άλλους δωμάτια του σπιτιού και ζούσαν όλοι μαζί.

Αφού αποφοίτησε το 2013, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επενδύει τον ετήσιο μισθό του των 37 χιλ. ευρώ στην αγορά 10 ακινήτων, σε διάστημα 3 ετών. Και το ζευγάρι συνέχισε να ζει με ένα μισθό ύψους 23.700 ευρώ το χρόνο.

Έτσι, το 2017 αποφάσισαν να παραιτηθούν από τις δουλειές τους. Κι ένα χρόνο αργότερα πούλησαν 11 κτίρια που μέχρι τότε νοίκιαζαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεαρός επιχειρηματίας επιμένει ότι ο καθένας μπορεί να καταφέρει την οικονομική του ανεξαρτησία, «ξοδεύοντας λιγότερα, αποταμιεύοντας και μεγιστοποιώντας την απόδοση των επενδύσεών του».

Τέλος, το 2017 έφτασε το στόχο του να έχει αποταμιεύσεις ύψους 434 χιλ. ευρώ ώστε να συνταξιοδοτηθεί, φτάνοντας τα 680 χιλ. ευρώ συνολικά χάρη στην πώληση των 11 ακινήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης