Κόσμος

Οι ΗΠΑ ερευνούν τη Βενεζουέλα για παροχή διαβατηρίων σε μέλη της Χεζμπολάχ


Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Βενεζουέλα έχει παράσχει διαβατήρια σε μέλη του κινήματος της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και διερευνούν διεξοδικά το ζήτημα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση και θεωρούν ότι αποτελεί στρατιωτικό βραχίωνα του Ιράν στον Λίβανο.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι μέλη της Χεζμπολάχ διαθέτουν διαβατήρια της Βενεζουέλας. Διερευνούμε πολύ προσεκτικά το θέμα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε δύο αξιωματούχους της Βενεζουέλας - τον Gustavo Adolfo Vizcaino Gil και τον Juan Carlos Dugarte Padron.

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι Gil και Padron, διευθυντές της μεταναστευτικής αρχής της Βενεζουέλας, έχουν εμπλακεί σε διεφθαρμένες συναλλαγές που αφορούν την πώληση διαβατηρίων.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επιβολή κυρώσεων εις βάρος των Gil και Padron δεν σημαίνει ότι οι δύο αξιωματούχοι παρείχαν διαβατήρια στα μέλη της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ προέκυψε τη δεκαετία του 1980 ως σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση με στόχο τον τερματισμό της κατοχής του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Αργότερα εξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα και σήμερα έχει εκπροσώπους στο Υπουργικό Συμβούλιο, το Κοινοβούλιο και τους δήμους της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...