Κοινωνία

Ξεσπά η μάνα του Γρηγορόπουλου: "Αμετανόητος και υποκριτής ο Κορκονέας"

Έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν, μίλησε για το τραγικό συμβάν.

Αύριο Παρασκευή συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Η μητέρα του, Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για τη δολοφονία αλλά και για την απόφαση της δικαιοσύνης για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που στέρησε τη ζωή του γιου της.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε λογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό», σημείωσε λέγοντας πώς ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί έχει χάσει το παιδί της.
Αναφερόμενη στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο ζήτησε να αποφεύγονται μια τέτοια ημέρα.

«Ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας» σημείωσε.
Η κα Τσαλικιάν μίλησε και για την δικαστική πορεία της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας πως κατασκεύασαν μία εικόνα του Αλέξανδρου «για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του» πως είχε παραβατική συμπεριφορά.

«Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια», σημείωσε.
Χαρακτήρισε ακόμα άδικη την απόφαση του δικαστηρίου για τους Σαραλιώτη και Κορκονέα.

«Η απόφαση ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. (…)Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή που είχε ως αποτέλεσμα να βγει την επόμενη ημέρα. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν "Ράμπο" δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο».
Τόνισε ακόμη πως ο Σαραλιώτης άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ και πρόσθεσε πως μετά την απόφαση αισθάνθηκε τόσο άσχημα «που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο» ενώ έκανε λόγο και για «προειλημμένη απόφαση».

Δεν παρέλειψε δε να πει πως αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Η τιμωρία είναι για να αναλογίζεται ο κάθε δράστης αξιόποινης πράξης τι έκανε και να μετανιώνει ερχόμενος αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πράξεώς του. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής. Ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Κάτι που δεν το δέχτηκα γιατί με αηδίαζε ακόμη και η σκέψη να λάβω μέρος σε μια θεατρική παράσταση με αυτόν τη στιγμή που ήμουν σίγουρη για την υποκρισία του. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις στη συνείδησή του», σημείωσε.
Τέλος ζήτησε πως θα ήθελε να γίνεται ένα ετήσιο μνημόσυνο με σεβασμό προς τον Αλέξανδρο ενώ διερωτήθηκε:

«Ξέρετε πολλούς αντιεξουσιαστές να περιμένουν τη μαμά τους να περιμένουν να τους πάρει η μητέρα τους από το κέντρο της Αθήνας;»

https://youtu.be/ANsJkDw5dmU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ