Κοινωνία

Μια γυναίκα πρόεδρος για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Δεκτή έκανε η υπουργός Πολιτισμού την παραίτηση του προέδρου της Λυρικής Βασίλη Καραμητσάνη με θερμά λόγια. Στη θέση του αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού πρόεδρος μια γυναίκα -που έχει σχέση από παλιά με τη Λυρική. H νομικός Βένια Παπαθανασοπούλου.

Την παραίτηση του από την προεδρία της Λυρικής επικαλούμενος προσωπικούς λόγους υπέβαλε στις 9 Δεκεμβρίου ο νομικός Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής τους τελευταίους 13 μήνες και ιδρυτής και πρόεδρος του Αnimasyros που δημιούργησε το 2008 και έχει μπει στην κορυφή των παγκόσμιων φεστιβάλ animation. Η υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα όπου μιλά με θερμά λόγια για την προσφορά του, ενώ ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο κύριος Καραμητσάνης αναλαμβάνει μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και και τη μάχη των Θερμοπυλών. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η παραίτηση αφορά στους περιορισμούς που θέτει ο νέος νόμος για το επιτελικό κράτος, ένας νόμος που έχει φέρει πονοκέφαλο σε πολλά υπουργικά γραφεία για τη στελέχωση διοικητικών συμβουλίων σε κρίσιμους φορείς.

Γυναίκα πρόεδρος πρώτη φορά στην ιστορία της Λυρικής

Στη θέση του αναλαμβάνει η Βένια Παπαθανασοπούλου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο ΔΣ της Λυρικής. Είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Στέφανου Λαζαρίδη. Αναλαμβάνει τη στιγμή που ο θρυλικός οργανισμός κλείνει 80 χρόνια λειτουργίας και εισέρχεται στην πιο δυναμική φάση της ιστορίας του, με εξωστρέφεια και ορμή χάρη και στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία. Η κυρία Παπαθανασοπούλου έχει μεγάλη θητεία και εμπειρία ως νομική σύμβουλος διεθνώς. Σήμερα εργάζεται ως νομική σύμβουλος, Γραμματέας του Δ.Σ. και Συντονιστής Κανονιστικής Συμμόρφωσης (RegulatoryComplianceCoordinator) της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., με μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις. Εχει εργαστεί ως εταιρική δικηγόρος, νομική σύμβουλος και εταιρική γραμματέας σε εταιρείες όπως ΔΕΗ, ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΥΠΟΥ,ΟΠΑΠ, QUESTΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Υπήρξε μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αγωγού Καυσίμου Αεροδρομίου Αθηνών. Παρέχει νομικές συμβουλές probonoγια τη «Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάς». Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Αποτελεσματικής Επίλυσης Διαφορών, CEDRUKκαι Πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια στο Κεντρικό Επιμελητήριο της Λ.Δ. της Κίνας (CCPIT/CCOICMediationCenter), Μέλος του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.), καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας για τη Διαμεσολάβηση (ΕΛΠΙΔΙΑ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού έχει ως εξής:

« Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του. Νέα Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ τοποθετείται η κ. Βένια Παπαθανασοπούλου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές