Εκκλησία

Μητροπολίτης Ιλαρίωνας: Οι ευρωπαϊκοί κανόνες πολιτικής ορθότητας απαγορεύουν την παρουσία των Χριστιανών στον δημόσιο χώρο

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια συνεπής και προοδευτική διαδικασία αποχριστιανισμού της Ευρώπης, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Έτσι, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχολίασε τα στοιχεία που δημοσίευσε ο οργανισμός Open Doors, υποδεικνύοντας ότι ο αριθμός των Χριστιανών στον κόσμο που υφίστανται διακρίσεις αυξάνεται. Μόνο στην Ευρώπη, ο οργανισμός κατέγραψε σχεδόν 350 τέτοιες περιπτώσεις.

"Ο Ιησούς Χριστός προειδοποίησε τους μαθητές Του ότι θα διωχθούν και αυτή η προειδοποίηση ισχύει για όλες τις εποχές, έγινε πραγματικότητα ως προφητεία σχεδόν σε όλες τις εποχές της ύπαρξης του χριστιανισμού σ 'αυτή τη γη", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Ακόμη επεσήμανε ότι στον σύγχρονο κόσμο οι διακρίσεις και οι διωγμοί των χριστιανών συμβαίνουν για διάφορους λόγους, ανάλογα με την περιοχή: "Σε αρκετές περιοχές και χώρες, οι Χριστιανοί διώκονται επειδή είναι μαχητικοί και ακόμη και σωματικά επλήγησαν από μαχητικούς ισλαμιστές. Υπάρχουν κράτη όπου οι Χριστιανοί διώκονται από αθεϊστικές αρχές, καθώς και χώρες όπου διώκονται από εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών παραδόσεων ».

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ευρώπη, ο Ρώσος Ιεράρχης σχολίασε: “Από τη μία πλευρά, παρατηρούμε μια παγκόσμια αύξηση του αριθμού των Χριστιανών και ο χριστιανισμός είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία. Από την άλλη πλευρά, στην Ευρώπη παρατηρούμε μια σταδιακή μείωση του αριθμού των Χριστιανών ".

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδικασία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην σχεδόν καθολική εισαγωγή κανόνων πολιτικής ορθότητας στη Δυτική Ευρώπη. "Αυτοί οι κανόνες ουσιαστικά απαγορεύουν στους χριστιανούς να είναι παρόντες στο δημόσιο βίο. Οι χριστιανοί βρίσκονται στο γκέτο, και ο αγωνιστικός αθεϊσμός ή ο μαχητικός λαϊκισμός εκδηλώνονται ολοένα και περισσότερο”.

Όπως υπενθύμισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, οι περισσότερες από τις περιπτώσεις διακρίσεων εις βάρος των ανθρώπων που πιστεύουν ενεργά στον Χριστιανισμό και είναι καταγεγραμμένες από την οργάνωση «Open Doors» συνδέονται με τη δημόσια εκδήλωση της χριστιανικής πίστης. "Φαίνεται σαν μια τέτοια ασήμαντη λεπτομέρεια: μια χριστιανή να φοράει ένα σταυρό, και αυτός ο σταυρός είναι ορατός σε κάποιον. Και παραπονέθηκε γι 'αυτήν, την απολύουν από την εργασία επειδή, όπως βλέπετε, παραβιάζουν τους κανόνες της ανοχής”, είπε ο ιεράρχης.και θύμισε περιπτώσεις όπως όταν μια αεροσυνοδός απολύθηκε μόνο επειδή φορούσε ένα σταυρό γύρω από το λαιμό της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...