Αθλητισμός

Λίβερπουλ: Η «κατάρα» των Χριστουγέννων

Η παράδοση που φιλοδοξεί να ξορκίσει φέτος η Λίβερπουλ ώστε να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 30 χρόνια.

Μετά από 16 αγωνιστικές έπειτα από την πρώτη σέντρα στη φετινή Premier League, η Λίβερπουλ φιγουράρει στην κορυφή και μάλιστα αήττητη, οκτώ βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λέστερ.

Κάτι που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα θα βρουν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πρώτη θέση αφού και δύο ήττες να κάνει στις δύο αγωνιστικές μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου δεν… προλαβαίνει να πέσει από το «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Κάταγμα κόπωσης: Τι είναι και πώς μπορούμε να το προλάβουμε
Μόνο χαμόγελα δεν μπορεί να προκαλεί όμως στους «reds» το επίτευγμα αυτό αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη τις προηγούμενες τρεις φορές που τα Χριστούγεννα τους βρήκαν στην κορυφή της Premier League.

Τί συνέβη; Καμία από τις τρεις δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο, κάτι που αποτελεί μοναδικό… κατόρθωμα από καταβολής Premier League, τη σεζόν 1992-3 δηλαδή.

Η πιο πρόσφατη από τις τρεις μάλιστα ήταν η περσινή με τη Λίβερπουλ να χάνει στο φινάλε το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια κούρσα που έκοψε την ανάσα με τις δύο ομάδες να αγγίζουν τους 100 βαθμούς.

Οι δύο άλλες ήταν τις σεζόν 2008-9 και 2013-14 όταν όταν την πρώτη πρωταθλήτρια στέφθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άλλη η Σίτι με την Λίβερπουλ βέβαια φέτος να μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να βάλει τέλος σε αυτή την… κατάρα αλλά και την ανομβρία 30 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές