Κόσμος

Κρεμλίνο: Πούτιν και Ερντογάν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για τη Λιβύη


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν για την κατάσταση στη Λιβύη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Λιβύη πρόκειται να έχουν τις επόμενες ημέρες οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τρίτη.

Ο κ. Ερντογάν έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συζητήσει με τον κ. Πούτιν μέσω τηλεφώνου για την κατάσταση στη Λιβύη και να προσπαθήσει να τον πείσει να σταματήσει να υποστηρίζει τον Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

«Αυτή η τηλεφωνική συνομιλία θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Ρωσία διατηρεί επαφή με όλα τα μέρη στη σύγκρουση της Λιβύης και τάσσεται υπέρ του διαλόγου.

«Η Ρωσία χαιρετίζει όλες τις πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση» σημείωσε και κατήγγειλε ότι σε μεγάλο βαθμό, η διαδικασία επίλυσης υπονομεύθηκε «από τις γνωστές στρατιωτικές ενέργειες ορισμένων γνωστών συμμαχιών».

Υπενθυμίζεται ότι Άγκυρα και Τρίπολη, κατέληξαν σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς και για συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα και ζητήματα ασφαλείας.

Τα μνημόνια συνεργασίας υπογράφηκαν σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φαγιέζ Αλ Σαράι, επικεφαλής της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη, την οποία η Άγκυρα στηρίζει στη μάχη κατά του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ