Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Προβλήματα αντιμετωπίζει η ΗΔΙΚΑ στην προσπάθεια της να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Οι δικαιούχοι για να λάβουν τα χρήματα θα πρέπει να δηλώσουν το IBAN τους, ενώ στόχος είναι μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου είναι να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα, η οποία θα μείνει ανοικτή για τις αιτήσεις μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Από τις 27 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 250.000 δικαιούχων το μέρισμα των 700 ευρώ.

Προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν αυτό το ποσό να δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικογένειες με ΑμΕΑ, ωστόσο αυτό ενδεχομένως να μην συμβεί.

Η εισαγωγή στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ μετά την είσοδο θα ζητηθεί επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ και εισαγωγή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) καθώς και αριθμού κινητού τηλεφώνου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

19.140 οικογένειες πολύτεκνων, με πάνω από 4 παιδιά που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ
163.778 οικογένειες που ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) περιλαμβάνονται και μονογονεϊκές οικογένειές με εισόδημα έως 15.000 ευρώ
40.927 οικογένειες και οι δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών) με εισόδημα έως και 15.000 ευρώ
26.632 οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑμεΑ έως 24 ετών
Τα παραπάνω νοικοκυριά που τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς διαμένει μόνιμα και νόμιμα τα τελευταία δέκα έτη στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση και οι δυο γονείς πρέπει να είναι κάτοικοι της Ελλάδας. Το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...