Εσωτερική Ασφάλεια

Καταλήψεις: Λήγει το τελεσίγραφο – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Εκπνέει σήμερα, Πέμπτη το τελεσίγραφο που είχε αποστείλει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προς τους καταληψίες κτηρίων.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη σε συναγερμό από σήμερα, αφενός λόγω της αυριανής επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, και αφετέρου επειδή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση ενάντια στο τελεσίγραφο του υπουργείου για εκκένωση.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο είχε ζητήσει από τους καταληψίες κτηρίων να εγκαταλείψουν τους συγκεκριμένους χώρους μέσα στο προαναφερθέν χρονικό πλαίσιο ενώ παράλληλα είχαν ζητήσει να ενημερωθούν εάν μέσα στα υπό κατάληψη κτήρια υπάρχουν αλλοδαποί, ώστε να επικοινωνήσουν και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Είχαν καλέσει, μάλιστα, τους ιδιοκτήτες των κτηρίων να συμφωνήσουν μισθώματα με όσους βρίσκονταν μέσα στους χώρους.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως η λήξη του τελεσιγράφου δεν σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις για την εκκένωση θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο λεπτό.

Αυτό που έλεγαν, όμως, με νόημα πηγές της Κατεχάκη στο CNN Greece είναι ότι η υπόθεση αυτή θα έχει τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πάντως μέχρι στιγμής, η αστυνομία επικεντρώνεται σε έξι κτήρια για τα οποία υπάρχει εισαγγελική εντολή εκκένωσης και ένα από αυτά είναι και το κτήριο που έχει καταλάβει η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Πάντως, οι Αρχές ασφαλείας διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα ότι όλο και λιγότερα άτομα δίνουν το «παρών» στα κτήρια που είναι υπό κατάληψη.

Εξαίρεση το κτήριο του Ρουβίκωνα, το οποίο δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες ενώ ακόμη και το βράδυ παραμένουν στο εσωτερικό άτομα του χώρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ