Κόσμος

Καίνε ρούχα και έπιπλα στην Ιντλίμπ για να ζεσταθούν!

Το Idlib αντιμετωπίζει σκληρό χειμώνα καθώς το πολεμικό κλίμα εξαφανίζει τις προμήθειες καυσίμων.
Οι άμαχοι αναγκάζονται να καίνε ρούχα και οικιακά αντικείμενα για να παραμείνουν ζεστοί καθώς οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν...

Οι αναφορές από την περιοχή λένε πως υπάρχει σοβαρό θέμα με το τμήμα της εθνικής οδού Μ4 που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την προμήθεια καυσίμων στην επαρχία Idlib.

Δεδομένου ότι σταμάτησαν οι παραδόσεις πετρέλαιο στην επαρχία Idlib τον Οκτώβριο, η τιμή των καυσίμων έχει εκτοξευθεί στα ύψη, προκαλώντας πρόσθετη πίεση σε ένα τμήμα της Συρίας που ήδη μαστίζεται από αχαλίνωτη φτώχεια και ανεργία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή πετρελαίου Abu Amin al-Shami, η τιμή των  καυσίμων αυξήθηκε κατά περίπου 140% από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων μαχητών του YPG.

Η τιμή ενός λίτρου βενζίνης στο Idlib έχει αυξηθεί από 500 συριακές λίρες ανά λίτρο κατά μέσο όρο σε 800, δήλωσε ο Shami, ο οποίος έχει έδρα στο Χαλέπι.

"Τώρα, η Idlib αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση." λέει.

Χωρίς προμήθειες καυσίμων που προέρχονται από τη βορειοανατολική Συρία, ο Abdulhakim Mansour, πωλητής βενζίνης και ντίζελ στην πόλη Haas, κατέφυγε στην πώληση καυσόξυλων.

Σύμφωνα με τον Mansour, οι μόνοι πωλητές που εξακολουθούν να αποκομίζουν σημαντικό κέρδος είναι αυτοί που εργάζονται για την εταιρεία Watad Petroleum Company, η οποία κατέχει μονοπώλιο στα καύσιμα στην Idlib και πιστεύεται ότι είναι συνδεδεμένη με την μαχητική ομάδα που ελέγχει την περιοχή,  Hayat Tahrir al-Sham (HTS).

"Το καύσιμο τώρα προέρχεται μόνο από την Τουρκία, αλλά η ποσότητα δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής εδώ" λεει.

Η επαρχία Idlib φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς εκτοπισμένοι από μάχες σε άλλες περιοχές στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, η πτώση της θερμοκρασίας έχει αυξήσει τη ζήτηση για mazout, ένα βαρύ καύσιμο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θέρμανση των σπιτιών.

Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτά τα καύσιμα ή το κόστος των καυσόξυλων, μερικοί κάτοικοι της Idlib καίνε ρούχα και άλλα είδη οικιακής χρήσης για να διατηρηθούν ζεστά αυτό το χειμώνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ