Κόσμος

Ιράκ: Επίθεση με πυραύλους σε αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης - Πέντε τραυματίες

Επίθεση με πυραύλους δέχτηκαν τις πρώτες ώρες της Δευτέρας αμερικανικές δυνάμεις και ιρακινές, σε εγκαταστάσεις δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

Σύμφωνα με αναφορές από την πρωτεύουσα του Ιράκ, ήχησαν αμέσως οι σειρήνες που προειδοποιούν για επίθεση, κινητοποιώντας τις δυνάμεις τόσο στο αμερικανικό στρατόπεδο, όσο και τις ιρακινές αρχές.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον ήχο προειδοποίησης που εξέπεμψαν οι σειρήνες, ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις, όπως μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με αναφορές των ιρακινών ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι είχαν στόχο τις αμερικανικές εγκαταστάσεις, ενώ εντοπίστηκε πολεμικό αεροσκάφος άγνωστης προέλευσης.

Όπως αναφέρουν ιρακινές πηγές, από τις εκρήξεις που προκάλεσαν οι πύραυλοι, τραυματίστηκαν πέντε Ιρακινοί στρατιώτες, μέλη της SOF, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ως φυσικό επακόλουθο της επίθεσης με πυραύλους στην πρωτεύουσα του Ιράκ, διακόπηκαν αμέσως οι διεθνείς πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ