Απόψεις

Θ. Παπαναστασίου: Η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ από Κρήτη έως Κύπρο με στρατηγικό βάθος-Ηχητικό

Μία ανάλυση για την αμφισβήτηση της ΑΟΖ από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο και το στρατηγικό βάθος που έχει, από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου, Θωμάς Παπαναστασίου.

Από την Κρήτη, σε Κάσο , Κάρπαθο, Κυπριακή ΑΟΖ και νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελόριζου, η Τουρκία αμφισβητεί πλέον με στρατηγικό βάθος και φυσικά βλέποντας ενιαία τις προκλήσεις της σε Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα, λέει στον 98.4 ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου, Θωμάς Παπαναστασίου.

Η συμφωνία Τουρκίας και κυβέρνησης Τρίπολης της Λιβύης μπορεί διεθνώς να είναι αστήρικτη και εκτρωματική, παράγει όμως αποτελέσματα, που νομικά είναι μαχητά μεν, αλλά η αξιοπιστία όλων θα κριθεί σε πολιτικό επίπεδο.
Όπως είπε ο κ. Παπαναστασίου, η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η όποια αμφισβήτηση πλέον υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ θα έχει ισχυρή απάντηση και την ίδια ώρα να αποφύγει το πλαστό δίλημμα Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή θερμό επεισόδιο.
Η Κυπριακή Δημοκρατία αν η Τουρκία πετύχει να ανοίξει το διπλό μέτωπο και νότια της Κρήτης, θα βρεθεί σε ακόμη δυσχερέστερη θέση , σχεδόν πλήρως απομονωμένη και από την Ελλάδα.

 

https://youtu.be/NGKaf__WinE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...