Κοινωνία

Θρίλερ με το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια - Ελεύθερος ο 22χρονος πατέρας – Στο Παίδων το μωρό

Προσωρινά ελεύθερος ο 22χρονος πατέρας του βρέφους που φέρεται να δάγκωσαν ποντίκια στο Διδυμότειχο. 

Η Εισαγγελία αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο πατέρας του παιδιού, εκτιμώντας ότι για την τελική διαμόρφωση του κατηγορητηρίου (σ.σ. πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα), είναι σημαντική η εξέλιξη της υγείας του βρέφους καθώς και τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Ερωτηθείς για το τι ισχυρίστηκε ο πατέρας σχετικά με τον τραυματισμό του βρέφους, ο συνήγορος υπεράσπισης, Νίκος Βουλγαρίδης, απάντησε ότι «δεν έχουμε λάβει γνώση της δικογραφίας ακριβώς και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες». Σε ότι αφορά στη 16χρονη μητέρα, της οποίας την υπεράσπιση επίσης έχει αναλάβει, ο κ. Βουλγαρίδης διευκρίνισε ότι ούσα ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη από χθες.

Με αεροδιακομιδή θα μεταφερθεί το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας
Εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο το 3,5 μηνών βρέφος θα μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, η μικρή «χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ’ αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ’ όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη. Έχουν γίνει οι σχετικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα για τη διαπίστωση της συγκεκριμένης λοίμωξης δεν βγαίνουν τόσο γρήγορα και ήδη της χορηγούνται αντιβιοτικά για τις κοινές λοιμώξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αδαμίδης διευκρινίζει ότι η αεροδιακομιδή πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης των παιδοχειρουργών του ΠΓΝΑ με την παιδοχειρουργική μονάδα πλαστικής χειρουργικής Παίδων του νοσοκομείου Αγία Σοφία. «Κρίθηκε αναγκαία γιατί στο νοσοκομείο μας υπάρχει μόνο πλαστικός χειρουργός ενηλίκων και η ασθενής είναι βρέφος. Στο νοσοκομείο της Αθήνας υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και είναι καταλληλότερο με δεδομένο ότι η πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία θα είναι πιθανόν μακροχρόνιες».

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι, παρουσίασε εικόνα ακραίας παραμέλησης, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. «Από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης» δήλωσε την Τετάρτη ο Δημήτρης Αδαμίδης. Πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ